Könyvtár

2024.05.09. 20:00

Lépjenek be a Roxfort mágikus világába

Május 11-én, szombaton délelőtt varázslók, boszorkányok és muglik veszik birtokukba a pápai Jókai Mór Városi Könyvtárat. Az intézmény ugyanis néhány órára Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskolává válik.

Haraszti Gábor

Tavaly nagy siker volt a varázspálca-készítés Fotó: Haraszti Gábor

Minden évben a könyvtár egyik leglátogatottabb eseménye a Harry Potter-nap, idén is sok érdeklődőt várnak a könyvtárosok. A mágikus délelőtt 9 órakor a King’s Cross pályaudvaron a 9 és 3/4. vágánynál indul. Az Abszol úton a gyerekek elkészíthetik a saját varázspálcájukat és a szörnyek szörnyű könyvét. A Teszlek süvegtől megtudhatják, hogy melyik házba kerülnek és lehetőségük nyílik letenni az RBF, azaz a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgát. És ez még nem minden, ugyanis magával a főszereplővel, Harry Potterrel is lehet találkozni, akitől a sikeres teljesítésekért járó oklevelet vehetik át a résztvevők. A szervezők biztatnak mindenkit, hogy hozzanak magukkal egy zoknit és szabadítsák fel Dobbyt, a házi manót. Korhatár nincs! A belépő ezer forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában