Fiatalok a szőnyegen

2019.12.29. 11:30

Több mint félszázan kezdték el idén a birkózást Veszprémben

Igazi versenydömpinggel zárult az év a Centrum SE birkózóinál, három korosztály összesen öt megmérettetésen bizonyíthatta rátermettségét.

Horváth Gábor

A Centrum SE sportolói remek esztendőt zártak, jól szerepeltek a különböző megmérettetéseken

Forrás: Centrum SE

Az egyesület beszámolt róla, a gyermek korosztályú birkózók Érden, a Batthyány Olimpián léptek szőnyegre, a népes mezőnyben szép eredményeket értek el a veszprémi Centrum SE-ét képviselő ifjoncok. Eredményeik, első helyezettek: Kórusz Róbert és Pálinkás Gábor. Harmadik hely: Takó Levente, Ormos-Székely Benett, Tóth Krisztián, Ihász Bence, Bielik Ádám, Katona Martin, Troják Szeverin, Nagy Dominik.

A diák I korosztály diákolimpiai döntőjére Hajdúszoboszlóra utaztak a centrumos birkózók. A kulcscsonttörésből éppen csak felépült Jámbor Kristóf még közel sem volt versenyformában, de ennek ellenére is hetedik helyen tudott zárni, amely egy ilyen súlyos sérülés után nagyon szép eredmény.

A fiatalabbik diák korcsoport, a II-es diákolimpiai döntőjét Kiskunfélegyházán rendezték. A 230 fős mezőnyben Szecsődi Máté bronzérmet szerzett, Gáspár Bence hetedik lett, míg Tóth Konrád a tizedig helyen zárt.

A dorogi diák csapatbajnokságon a Centrum SE együttese a negyedik helyet szerezte meg, amely azért is nagy fegyvertény, mert az elmúlt évtizedekben még csapatot sem tudott kiállítani Veszprém megyében egyetlen szakosztály sem. Az alakulat tagjai: Simon Domokos, Jámbor Levente, Bognár Zsolt, Gáspár Bence, Tóth Konrád, Kék Milán és Szecsődi Máté.

A szezon utolsó versenyeként a Centrum SE Veszprém megyében működő fiókcsapatainak kezdő birkózói versengtek az érmekért. Kezdő versenyzőnek azok a fiatalok számítanak, akik az adott naptári évben először látogattak el ezésre. Eredmények, első helyezés: Sulyok Ágoston, Takó Levente, Kórusz Róbert, Tóth Krisztián, Fejes Barnabás, Nyári Vivien (Veszprém), Katona Martin (Öskü), Bökönyi Barbara (Ősi), Magasházi Norbert és Magasházi Róbert (Papkeszi).

A Centrum SE sportolói remek esztendőt zártak, jól szerepeltek a különböző megmérettetéseken
Fotó: Centrum SE

Második helyezés: Takács Ádám, Bóta Bálint, Takács Gergő, Szűcs Balázs, Bóta Bálint, Sulyok Csanád, Csiba Ádám (Veszprém) Szórádi Dominik, Nagy Gábor Zsolt, Esztergályos Kornél, Nagy Dominik, Pilka Márk, Szalay Adrián (Öskü), egy korosztállyal feljebb: Bökönyi Barbara (Ősi).

Harmadik helyezés: Csiba Ádám, Ormos-Székely Benett, Gere Ferenc (Veszprém), Balogh Martin, Tóth Levente, Troják Szeverin, Zima Bence, Hegedűs Gorán (Öskü), Domokos Antónia (Ősi), Rupp Marcell (Papkeszi).

Janku Ferenc szakosztályvezető, edző zárásként büszkén számolt be a klub bővüléséről. Elmondta: Veszprémben, Öskün, Papkesziben és Ősiben az idén ötven fő felett van az első éves sportolóik száma, amelyet januártól tovább kívánnak növelni. A sportág iránt érdeklődő fiatalokat várják Öskü, Ősi és Papkeszi települések általános iskoláiban tartott edzéseken, illetve Veszprémben, a Kossuth Iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!