Röplabda

2024.04.17. 07:11

Bosszantó vereséget szenvedtek el a fürediek

A DVTK hazai pályán 3:0-ra legyőzte a Szent Benedek RA-t a női röplabda Extraliga 7. helyéért folyó párharcának második, keddi mérkőzésén.

Balogh Dávid

DVTK Ongropack-Szent Benedek RA 3:0 (25, 25, 24)

Miskolc, 300 néző. V.: Horváth, Villás. 

DVTK: Škorić 16, Prosvirina 6, Kalmár 2, Egri K. 7, Hollósi 7, Jovanović 22. Csere: Kundrák, Hegyi (liberók), M. Einarsdóttir 1. Edző: Németh Szabolcs.
SZBRA: Pérez 18, Laskowska 8, Castero 9, Wojcik 1, Szerényi 18, Berkó 1. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki. Edző: Varga Tomas. 

A párharc első találkozóján Varga Tomas csapata három szett alatt tudta felülmúlni az alapszakasz nyolcadik helyezettjét Balatonfüreden. 

Pénteken hazai pályán javíthatnak a Balaton-partiak
Archív fotó: Szent Benedek RA

Jó iramban indult a találkozó, sokáig fej fej mellett haladtak a felek, majd az első szett közepén nagyobb előnyre tettek szert a Balaton-partiak, amit a hajrára ledolgozott a DVTK. Izgalmasan alakult a végjáték, amihez Cestero Cruz és Szerényi is hozzátette a magáét (25-25), az egyenlő állás után azonban a Diósgyőr egymás után két pontot szerzett, és megnyerte az első játékrészt (27-25).

A második szett is komoly izgalmakat hozott, és a vendégek 9-5-re elléptek a házigazdától, de a diósgyőriek hamar visszakapaszkodtak. A hajrának ismét jobb szájízzel vághattak neki a fürediek, de a DVTK játékosai ismét a sírból hozták vissza a mérkőzést, és nyerték meg a második menetet is (27-25). 

A harmadik szettben jól kapták el a fonalat a fürediek, és hamar hatpontos előnyre tettek szert. A bizonyítási vágytól duzzadó DVTK azonban egalizált (16-16). A hajrában ismét jött a korábbi szettekben látott forgatókönyv, és lezárta a mérkőzést a miskolci alakulat (26-24). 

Németh Szabolcs: – Nagyon komoly mérkőzésen vagyunk túl! A játékosok abszolút átérezték azt, hogy mi itt és most az életünkért küzdöttünk. Voltak szakaszai a mérkőzésnek, ahol irányítottuk a játékot, és voltak periódusok, mikor nem a mi szánk íze szerint alakult a játék. Szerencsére ekkor sem törtünk meg, és képesek voltunk akár komoly hátrányból is visszajönni. 

Varga Tomas: – Nagyon csalódottak vagyunk. Ezüsttálcán adtuk a győzelmet a Diósgyőrnek, mert minden szett a kezünkben volt, de elhamarkodott döntésekkel és az ezekből adódó hibákkal az összes végjátékot elveszítettük. Bosszankodhatunk ezen, de az most nem segít rajtunk. Nagyon gyorsan össze kell kapnunk magunkat, mert otthon bátrabban kell játszanunk, és mindent megtenni a győzelemért.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc harmadik találkozója pénteken lesz Balatonfüreden, a vesztes búcsúzik az élvonaltól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!