Röplabda

2024.05.02. 20:54

Nagy csatában maradt alul a VESC

A női röplabda NB I-ben vereséggel kezdte a bronzpárharcot a veszprémi csapat. Az első szettben nem tudták megnehezíteni Tumpech Ádám tanítványai a hazaiak dolgát, de később rendezték a soraikat.

Balogh Dávid

BVSC-Zugló – VESC 3:1 (14, 22, -24, 27) 

Budapest, 200 néző. V.: Villás, Radasovszki. 

BVSC: Oláh 10, Villám 12, Szerencsés-Miklai 22, Nagy 6, Benedek 8, Pécsi 6. Csere: Sartoris (liberó), Hajós 6, Bajnóczi 2, Wirth 3, Tóth Bagi. Edző: Daróczi Gergely.

VESC: Araújo 13, Sevinger, Sólyomvári 19, Richards 22, Kiss 11, Deli. Csere: Bődi, Tóth (liberók), Kovács 1, Bozsó 2, Rácz, Szalczinger. Edző: Tumpech Ádám. 

Vasárnap Veszprémben vághatnak vissza a bakonyiak
Fotó: BVSC

A hazaiak kezdték élesebben a találkozót, de a veszprémi hölgykoszorú is próbált lőtávolon belül maradni. Hiába jöttek fel azonban a vendégek többször is egy pontra, a fővárosiak mindig állták a sarat, és kihasználták a vendégek megingását (25-14).

A második játékrészben már egyenrangú partnerek csatája volt látható a pályán, azonban magabiztosan tartotta a minimális előnyét a Zugló. A hajrában későn ébredt a Veszprém, amit a hazaiak ki is használtak (25-22).

A meccsben maradásért küzdött a harmadik felvonásban a bakonyi alakulat. Szoros és izgalmas labdameneteket láthatott a publikum, és ugyan a hazaiak kanyarodhattak jobb szájízzel a hajrára, öt meccslabdát is hárítottak a bakonyiak, és végül szépítettek (24-26). 

A negyedik szettet jobban indították Sólyomváriék, azonban nem adta könnyen magát Daróczi Gergely csapata. Éles küzdelem alakult ki, melyből a fővárosiak jöttek ki jobban (29-27). 

A bronzpárharc első felvonását így a BVSC nyerte, de a csata vasárnap Veszprémben folytatódik. 

Tumpech Ádám: – Nagyon rossz volt innen kikapni, főleg az utolsó szettben, ahol vezettünk sok-sok ponttal, de mégis egy felüdülés így ráfordulni a vasárnapi meccsre, hogy ki tudtuk tenni a pályára az utolsó két szettben a lelkünket, nem úgy mint az elején, amikor lélektelen játékot játszottunk. Ha vasárnap így teljesítünk az első perctől fogva, akkor biztos vagyok benne, hogy mi fogunk nyerni. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!