Rendőrségi

2014.06.11. 06:42

Ráomlott a ház a családra

Szentkirályszabadja - Kis híján maga alá temetett a leomló tetőszerkezet szerdán hajnalban egy ötfős családot szentkirályszabadjai lakóházában.

Munkatársainktól

Irdatlan robajra ébredt szerda hajnalban a Varga család a Rákóczi utcában. _ Egy kamion hajtott el a ház előtt, de a zajra már fel sem ébredünk. Megszoktuk, hiszen a tiltás ellenére hajnalban és esténként is rendszeresen erre járnak. Aztán a nagy rezgés után leomlott a plafon, centiméterekkel mellettünk esett le a törmelék. Utána nagy légnyomást éreztünk, majd rögvest felugrottunk, s kimenekültünk a barátommal a szobából _ mondja Vanessza, a gimnazista lány a ház udvarán, ahol nagymamájával, a faluban postásként dolgozó Varga Lászlónéval fogad.

Ő egyébként nem volt otthon az eset idején, hiszen a falu postásaként leveleket hordott néhány utcával arrébb. Az udvaron bútorok és használati tárgyak között lavírozunk, hiszen szinte mindent ki kellett hozni a tűzoltók által életveszélyesnek tartott szobából. A lánglovagok, aki két kocsival és a műszaki konténerrel érkeztek az eset helyszínére az omlásveszély miatt lezárták a ház előtti szakaszt is, s minden ingóságot kihordtak a ház érintett részéből, tudtuk meg Csépányi-Barczi Petra megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől. Aztán bemegyünk a házba. Varga Lászlóné a konyhán át vezet a szobába, ahol éktelen nagy lyuk látható plafonon, s törmelék hever mindenfelé. Néhány bútor azonban még most is bent áll.



_ A tűzoltók mondták, hogy nem mozdítsuk el a szekrényt és a tetején álló üveget, mert az tartja most a plafon megmaradt részét. Nem tudjuk mi lesz, a statikust várjuk, ő mondja majd ki, hogy mit lehet kezdeni a házzal. Biztosításunk ugyan van, de kétlem, hogy mindent fedezne. A svájci frank alapú jelzáloghitelt viszont még hosszú évekig fizetnünk kell, noha alig bírjuk kigazdálkodni a jelentősen megemelkedett összeget a fizetésből _ panaszolja Varga Lászlóné, aki szerint néhány évvel ezelőtt, a Rákóczi utcai útépítésnél kezdődtek a problémák.

_ Közel 30 éve lakunk ebben a régi házban. Nem volt vele különösebb baj, amíg a hatalmas úthengerekkel nem kezdek el dolgozni az út felújításánál és szélesítésénél. Akkor kezdett repedezni a fal és süllyedt meg a mennyezet a szobában. Egy kőműves mester már akkor több millióra becsülte a felújítási költségeket, így belegondolni sem merek, hogy ez mennyibe kerül majd _ mondja, s közben megjön a lánya, Teréz, aki kisebbik gyermekével aludt a hátsó szobában. Párjával és barátaikkal kisteherautóra pakolják az udvaron található bútorokat. Egy műhelybe, fedett helyre viszik, ők pedig a 82 éves nagymamánál húzzák meg magukat, amíg megoldódik a ház ügye. Feldúltan érkezik a szomszéd, Jungvért Veronika. A háza egybeépült Vargáékkal, már így vásárolta meg. Most attól tart, hogy őket is komolyan érintheti az omlás. Aggódva mondja, már a kémény is dől, s ki tudja mi jöhet még.


/Szabó Péter Dániel/

 

 

Az első hírek

Leszakadt egy ház mennyezete

Információink szerint leszakadt a településen egy családi ház egyik szobájának mennyezete.

7 óra 5 perckor érkezett a jelzés miszerint Szentkirályszabadján a Rákóczi u. 21. szám alatt lévő családi ház 3x3 méteres szobájának mennyezete 2 m2 –en beomlott.

A helyszínre a veszprémi tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy műszaki konténerrel érkeztek. A kivonuló tűzoltók a helyszínt biztosították, a káreseti parancsnok a területet lezárta. Az lakóház vizsgálata statikus bevonásával történik. 

Személyi sérülés nem történt, a házban egy család lakott, akik átmenetileg rokonoknál szállnak meg.

A történtek okát vizsgálják, egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet - erősítette meg információnkat a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

/Kovács Erika/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!