Adásztevel

2015.10.13. 17:31

Nagy tapsot kaptak a fellépők Adásztevelen

Adásztevel – Telt ház előtt lépett színpadra tíz lelkes amatőr művészi csoport közel nyolcvan tagja a helyi művelődési házban tartott kulturális délutánon.

Polgár Bettina

Az országos könyvtári napokhoz csatlakozva szervezték meg a rendezvényt, melyet nagy érdeklődés övezett. – Meg kellett ragadnunk ezt az alkalmat, hogy a falu lakosságával és a helyi civil szervezetekkel együttműködve megmutassuk: nyitottak vagyunk más községek kulturális értékeinek megismerésére. A továbbiakban pedig szeretnénk baráti kapcsolatokat is kiépíteni a résztvevőkkel – hangsúlyozta Horváth Klaudia adászteveli könyvtáros, a kulturális délután szervezője.

Fotó: Polgár Tibor

A helyi és a környező településekről érkezett csapatok zenés-táncos produkciók keretében mutatták meg tehetségüket, tudásukat a nagyérdeműnek: többek között modern tánc, néptánc, valamint komédia is színesítette a palettát. A változatos előadások sorában szerepelt közös tánc is, amit a fellépő csapatok képviselői együttesen adtak elő. A vidám hangulatú est a kulturális programokat követően a helyi fiatalok által rendezett diszkóval zárult. Horváth Klaudia elárulta, az eseményt hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a faluban, bízva a jövőbeli pozitív folytatásban.

Fodor Béla, Adásztevel polgármestere a Naplónak nyilatkozva kiemelte: a kulturális délután nagyfokú együttműködés révén jöhetett létre, melyhez a szükséges segítséget természetesen a helyi önkormányzat is biztosította. – Úgy gondolom, a mostani egy remek kiindulópontnak számít, amit a későbbiekben több hasonló rendezvény is követhet majd a településünkön – fűzte hozzá a polgármester.

Címkék#Adásztevel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!