Ajka

2012.05.03. 17:25

Patrik jól érzi magát Essenben

Ajka - Lapunk és olvasóink kis patronáltja, a májátültetéseken átesett Hacher Patrik jól érzi magát új, ideiglenes lakóhelyén Németországban.

Tóth B. Zsuzsa

Patrik néhány hete szüleivel költözött ki, hogy amíg teljesen rendbe jön, a lehető legjobb orvosi kezelést kaphassa a közeli, esseni kórházban. Édesapja, Józsi ott helyezkedett el egy szerelőüzemben, édesanyja pedig a kisfiú mellett van mindig.

Erika e-mailben  tájékoztat bennünket hogylétükről. Egyelőre annyit tudunk, hogy jól vannak, azonban Patrikkal együtt most egy hétre kivizsgálásra fekszenek be a klinikára.

A beilleszkedéssel kapcsolatos dolgok nagy részét elintézték, a nyelvi nehézségek leküzdésében Erika húga, Réka van a segítségükre, hiszen ő hosszabb ideje ott él.

Patrik eddig nem járt iskolába, Ajkán magántanulóként ismerkedett a betűkkel, számokkal, több mint fél éven át, sikeresen. A mostani lakásuktól három perc sétára lesz az új iskolája, ahol először egy olyan csoportba jár majd, amelyben más külföldi, németül nem beszélő gyerekeket készítenek fel az oktatásra.

Amennyiben az esseni klinikán az orvosok is beleegyezésüket adják, Patrik  ősztől már oda járhat iskolába. A beilleszkedéssel egyelőre nincsenek gondjai a kisfiúnak, Patrik egyébként nagyon érdeklődő, okos gyerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!