Ajka

2013.04.28. 12:56

Balczó Zoltán: Gyarmati helyzetben vagyunk

Balczó Zoltán az Országgyűlés alelnöke lakossági fórumán hangsúlyozta, hogy gyáva népnek nincs hazája, a nehezebb út előbbre visz, mint amelyik a szakadék felé mutat.

Tóth B. Zsuzsa

Az alelnök beszélt arról, hogy a Jobbik bármilyen programot is próbál alkotni, az alapvető helyzeten nem tudnak változtatni.

- Magyarország gyarmat, korlátozva vagyunk a törvényalkotás terén, a bankpolitikában, a gazdaság irányításában és megszólalásainkban. A jövő évtől nem lehet korlátozni a külföldiek földvásárlását, az unió pedig nem engedi, hogy saját érdekeinknek megfelelő törvényeket hozzunk. Még a költségvetést is jóvá kell, hogy hagyja, megalkotásában az Országgyűlésnek nincs szuverenitása. A Magyar Nemzeti Bank nem a nemzeté, az adókedvezmények 97 százalékát pedig külföldi vállalkozók kapják, ahelyett, hogy kiseprűznénk a multikat. Az államadósság elleni küzdelem nem hatékony, folyamatosan emelkedik a tartozás összege - sorolta a kifogásait Balczó Zoltán.

Balczó Zoltán az Országgyűlés alelnöke tartott lakossági fórumot Ajkán (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Beszélt a dohányboltok tulajdonlása körül kialakult anomáliáról, a cigányság helyzetéről, amely változtatása érdekében semmi nem történt.

- Nem tudunk gátat szabni a cigány bűnözésnek. Közben antiszemita pártnak nevezik a Jobbikot, pedig arról van szó, hogy nem örülünk az ingatlan területen zajló izraeli térhódításnak - szögezte le Balczó.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő hozzátette, hogy nem bal vagy jobb oldalinak kell lenni, hanem egy nemzetben kell gondolkodni. Összefogással elérhetjük, hogy a gyarmatból Magyarország legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!