Búcsú a Bajnokok Ligájától

2024.05.02. 10:52

Vajon mi lesz Momir Ilics sorsa Veszprémben?

Érthetően rendkívül csalódottak a veszprémi kézilabdadrukkerek, hiszen idén sem sikerült bejutniuk kedvenceiknek a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A csapat szerdán Dániában ötgólos vereséggel búcsúzott a sorozattól. Nézzük, hogy látták a negyeddöntő-visszavágót az edzők!

Horváth Gábor

A Telekom Veszprém továbbra is hajtja nagy álmát, a Bajnokok Ligája serlegének megkaparintását. Ez idén biztos nem jön össze a bakonyiaknak, akik összesítésben négy góllal maradtak alul a dán Aalborg elleni negyeddöntőben. A Telekom hazai pályán egy találattal nyert, szerdán, idegenben öttel kikapott. Összességében Mikkel Hansenék megérdemelten jutottak tovább, a két találkozó nagy részében jobban, koncentráltabban, eredményesebben játszottak a magyar bajnoknál. 

Momir Ilics szerződése idén nyáron lejár
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A szurkolók joggal csalódottak, sőt dühösek, hiszen az erőviszonyok alapján a Veszprémnek a négy között lenne a helye, ráadásul egymás után másodszor marad le a kölni eseményről az együttes. Az Aalborg elleni párharc nem ígérkezett megugorhatatlan feladatnak.

Nagy kérdés, hogy mi lesz Momir Ilics vezetőedző sorsa. A szerb szakember szerződése idén lejár, egyelőre nincs információ arról, hogy a klub szeretne-e hosszabbítani vele. A Veszprém a honi bajnokságban és a Magyar Kupában még címet védhet, a BL-szereplés viszont mindenképpen csalódás. Ha Ilics megy, vajon ki érkezik a helyére? Mindenképpen izgalmas lesz a következő időszak a klub életében.

Most lássuk, hogy nyilatkoztak a vezetőedzők az aalborgi találkozót követően.

Stefan Madsen: – Rendkívül boldogok vagyunk, nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy elérjük ezt a célt. Hatalmasat küzdött a két csapat, fantasztikus, hogy ilyen jó teljesítményt tudtunk nyújtani. Akkor sem kapkodtunk, amikor riválisunk felzárkózott, türelmesen játszottunk, és ennek meglett az eredménye.

Momir Ilics: – Remekül kezdtük a meccset, de aztán elhibáztunk néhány támadást, és Landin egyre jobban védett. Küzdöttünk a második félidőben, Corrales védéseit követően volt is esélyünk arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe, azonban a hajrában két eladott labda megpecsételte a sorsunkat.

A másik szerdai negyeddöntő még nagyobb csatát hozott: a címvédő Magdeburg büntetőpárbajt követően jutott tovább a lengyel Kielce csapatával szemben.

A THW Kiel-Montpellier (az első meccsen: 30-39) és a Barcelona-Paris SG (30-22) mérkőzéseket ma játsszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!