Ajka

2013.07.16. 15:30

Fókuszban a házasság

Az ajkai evangélikus gyülekezet, valamint a helyi és budapesti Biblia Szól Egyház az ajkai evangélikus gyülekezeti terembe hívta mindazokat, akik igazi párkapcsolatra vágynak.

Schvarzkopf Anita

A július 13-án megrendezett egész napos szemináriumra a házasságra készülő párok mellett tapasztaltabb házaspárok is eljöttek. Ők voltak azok, akik gyakorlati tudni- és tennivalókkal, tanácsaikkal tudtak segíteni abban, hogy hogyan legyen a „holtodiglan-holtomiglan” örömteli, gyümölcsöző és harmonikus.

A Biblia számtalan tanácsot tartalmaz a házassággal, családdal, gyermekneveléssel kapcsolatban. – emelték ki az előadók: Fejérvári Gábor és Kiss László a Biblia szól Egyház részéről és Vajda István helyi evangélikus lelkész a bibliai világnézet fontosságát hangsúlyozva vezették végig a jelenlévőket, hogy mit mond a házasságról Isten.

Saját élettapasztalataikkal alátámasztva idézték a szentírás sorait. Mindhárman kiemelték, hogy napjainkban egyre fontosabb ezzel foglalkozni, mivel a család, mint érték elsikkadni látszik. Pedig a családok képezik a társadalom gazdagságát, humán- és szociális tőkéjét – fogalmaztak a lelkészek.

Vajda István az ajkai Evangélikus Gyülekezet lelkésze a nap programjáról így számolt be: – Az együtt elköltött ebéd egyéni beszélgetésekre is időt adott. A közös elmélkedések számomra, családos lelkész számára is megújulási lehetőséget nyújtottak, hiszen a harmonikus kapcsolat kialakítása számunkra is kihívás.

Igyekeztünk a házasságot vonzó, a boldogság felé vezető útként bemutatni a jegyeseknek, ez az üzenet, bízom benne minden résztvevőhöz eljutott. Reméljük, egyre több egyházközségben alakulnak házas csoportok, hogy megosszák az egymást erősítő tapasztalatokat, támogassák egymást, esetleg a szabadidejüket is együtt töltsék el – fogalmazott a házigazda.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!