Ajka

2014.06.12. 19:05

Ezüstérem az elemekért

Ajka - A Fekete-Vörösmarty iskola diákjai évek óta élen járnak a PontVelem országos szelektív gyűjtőprogramban.

Tóth B. Zsuzsa

- A cél, hogy a használt elemeket és a mobiltelefonokat szelektíven gyűjtsék – tudtuk meg Simonné Kósa Zsuzsanna igazgatóhelyettestől. A programban a gyerekek a gyűjtött használt elemekért, akkumulátorokért, használt mobiltelefonokért a pontokat kaptak, melyeket ajándékokra válthattak be. A gyerekek egyénenként, de csoportosan is gyűjtöttek, szorgoskodásuk eredménye képpen az idei versenyen az iskola a második helyet szerezte meg 2800 kilogram használtelem leadásával. A legeredményesebb egyéni gyűjtk Takács Alexandra 5. d osztályos tanuló volt, aki országos 3. helyezést ért el. Így nem csak ajándékokra válthatta összegyűjtött pontjait, hanem egy angol nyelvű kalandtáborban is részt vehet a nyáron. Szür Brendon 2.d osztályos 7., Szabó Barna 2.c osztályos kisdiák pedig 10. lett a gyűjtésben. A legtöbb mobiltelefont, 272 darabot Burucs Luna 2.b osztályos tanuló adta le, mely az országos 9. helyre volt elég.

A gyerekek gyűjtőmunkáját Brassai Katalin pedagógiai asszisztensünk koordinálta, az ő munkáját is elismerték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!