Ajka

2014.10.04. 07:57

Visszalépett a DK ajkai polgármesterjelöltje

Visszalépett a Demokratikus Koalíció ajkai polgármesterjelöltje. Keller Imre ezt facebook-oldalán jelentette be pénteken este.

Penk Tímea

Ajka - A jelölt -  akit Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese hetek óta visszalépésre szólított fel, mert szerinte indulásával gyengítette a baloldali összefogás esélyeit az önkormányzati választásokon -, közösségi oldalán azt írta: „ma két eseményről adok számot.Döntöttem, visszalépek a polgármester jelöltségtől.Döntésemet tudomásul vette a Demokratikus Koalíció Országos Elnöksége is.”

Keller Imre ugyanott megjegyezte: „délután képviselő jelölttársammal Benkő Marika Anikóval 5 vk beszélgettünk a választópolgárokkal és kiosztottuk, szórólapjait, amelyen szerepel, mit kíván megvalósítani megválasztása esetén a választókörzetében, mint a Demokratikus Koalíció képviselő jelöltje.”

Keller Imre facebook oldalán jelentette be a visszalépést

Keller Imre döntéséről a Naplónak bővebb felvilágosítást nem adott, mindössze annyit mondott: döntsenek a választók, nem kívánja őket megosztani.

Megjegyezte: a DK önkormányzati képviselőjelöltjei megmérettetik magukat a helyhatósági választásokon, ebben nincs változás.

Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a Naplónak azt mondta: helyesli Keller Imre döntését, mert ő erre biztatta a DK-s jelöltet. Volt ugyanis egy szóbeli megállapodásuk arról, hogy ahol szocialista polgármester van, ott nem indítanak ellene DK-s jelöltet – ismertette Gőgös Zoltán.

Megjegyezte, ennek ellenére elfogadtak egyéni döntéseket, mint például Keller Imre polgármesteri jelöltségét Ajkán.

Az ilyen településeken azonban nem a megszerzés a tét, hanem a megtartás, ezért az MSZP elnökhelyettese nagyon tisztességes magatartásnak értékeli, hogy visszalépett Keller Imre – jelentette ki az MSZP-s politikus.

Gőgös Zoltán úgy véli, hogy Schwartz Béla jelenlegi ajkai MSZP-s polgármester úgy is győzni tud, ha nem lép vissza Keller Imre, de  hogy ez megtörtént, megnyugtatóbbak az erőviszonyok.

Keller Imre a Naplónak elmondta, a képviselőjelölt címről nem mond le, a 8-as körzetben indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!