Ajka

2014.12.08. 16:29

Felragyogtatták a betlehemi csillag fényét

Ajka - A Jézus Szíve templomban évente visszatérő program advent második vasárnapján a zeneiskola bemutatkozása.

Sipos Ottó Tibor

Német-Nagy Viktória Frank szerzeményét, a Panis Angelicust énekelte nagy közönségsikerrel, Vörös Jánosné zongorakíséretében.

Az Adventi hangversenyen Reiter István katolikus hitoktató december 7-én többek között ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a megjelent hallgatóságot. - „Az ének mellett a zene, a muzsika közvetítője annak az isteni szeretetnek, mely bennünket vezet az adventi úton, felemeli a lelket. Rohanó világunkban, a nagy zajok közepette szükség van arra, hogy meg tudjunk állni, el tudjunk csendesedni, gondolkodni, s oda tudjunk figyelni a zene, a muzsika segítségével Istenre. A zeneiskola növendékei és tanárai játékukkal felragyogtatják a betlehemi csillag fényét."

Carlos Martins és Peltzer Ferenc gitáron H. Granadus: Oriontál, Sarabanda című műveit játszotta

A zenei eseményre sokan voltak kíváncsiak. A műsorban fellépett: Szűcs Krisztián, Molnárné Németh Erika, Tiborcz Balázs, Tiborcz Erik, Tiborcz Melinda, Kovács Kinga, Cserey Anna, Carlos Martins, Peltzer Ferenc, Hekele Fanni, Német Szvetlana, Kissné Laczay Ágnes, Kovácsné Pogány Kinga, Német-Nagy Viktória, Vörös Jánosné.

Szűcs Krisztián trombitán és Hekele Fanni tubán W. F. Bach: F-dúr duó című alkotásával szerepelt. Fotók: (Sipos Ottó Tibor )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!