Jubileum

2024.05.13. 17:30

Húszéves a városi óvoda Ajkán

Az Ajka Városi Óvoda 20 éves évfordulóját ünnepelte öt napon át különféle programokkal.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai óvoda 20. évfordulójára több, mint ötszáz kisgyermek készült élőképpel

Fotó: Györkös József

Az eseményekből mind az öt tagintézményben cseperedő gyerekek kivették részüket, a Városligetben tartott programban a faültetéstől kezdve a kézműves, mozgásos, csillagászati és táncos foglalkozásokon át az élőképig sok minden szerepelt.

Az évfordulón minden óvoda elültette a saját fáját is. Amint azt Ráczné Németh Csilla intézményvezető a helyszínen elmondta, ezzel szeretnének emlékezni arra, hogy a helyi óvodák, az örökös zöld óvodák mennyi kisgyermeket neveltek fel. – Mivel a környezettudatosság, az egészséges életmód és a fenntarthatóságra való nevelés kiemelt feladatunk, természetes, hogy egy-egy fa elültetésével tegyük emlékezetessé a pillanatot, hogy később is szemmel tarthassák a gyerekek a facsemeték növekedését. Így az óvodák mindegyike elültet most egy-egy fát az évforduló alkalmából – mondta a vezető és Schwartz Béla polgármesterrel együtt kezdett a facsemeték ültetésébe. Az óvodások azt követően maguk segítettek a polgármesternek az ültetésben. Horváth József alpolgármester, Johanidesz Sándor önkormányzati képviselő és az egyes óvodavezetők helyettesei, továbbá az Avar Kft. munkatársai ugyancsak bekapcsolódtak a munkába.  

Huszadik születésnapot ünnepeltek az ajkai óvoda tagintézményeiben
Fotó: Györkös József

Az ünnepségsorozat egyik színfoltja egy látványos élőkép volt, amelyben több mint ötszáz kisgyermek formálta meg a húszas számot az összetartozás szimbólumaként az Agórán. A programot közös tánc zárta, az ünnepi hetet pedig másfél órás gála, amelyben 240 óvodás szavalt, énekelt és táncolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában