Ajka

2015.08.27. 12:52

Ajándék monitor és egyenruha kiállítás az ajkai rendőrségen

Ajka – A helyi rendőrkapitányság egy LCD monitort és egy USB eszközt kapott az együttműködési megállapodás jelképéül az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Területi Szervezetétől minap, melyet megelőzési célokra kívánnak felhasználni a későbbiekben.

Szántó Renáta

Az eszköz hivatalos bemutatását követően egy vándorkiállítást tekinthettek meg az egybegyűltek a Méteres Szabóság munkáiból a rendőrség épületében.

Az eseményt Szoboszlai Tibor rendőr alezredes, a kapitányság vezetője nyitotta meg. Üdvözölte a résztvevőket, majd összegezte a monitorral kapcsolatos tudnivalókat. Kiemelte, hogy a kapitányság előterében található LCD televízió a bűn- és baleset megelőzésre szolgál majd. A képernyőn ilyen jellegű tartalmakat és természetvédelemmel kapcsolatos információkat láthatnak az intézménybe érkezők, hivatali időben reggel nyolc órától délután négyig.

A megelőzési program adattartalmát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya frissíti majd rendszeresen a monitorhoz kapcsolódó USB eszköz segítségével.

Ferenczi Tímea rendőr főhadnagy és Szoboszlai Tibor rendőr alezredes a megnyitón
Fotó: Györkös József

- Kiemelt feladatnak tekintjük a bűn- és baleset megelőzést, a kijelző pedig újfajta lehetőséget kínál a lakosság eléréséhez. Az eszköz segítségével éves szinten több tízezer emberhez juttathatunk el információkat – fogalmazott Szoboszlai Tibor rendőr alezredes,

 

A kapitányság vezetőjének beszéde után Ferenczi Tímea rendőr főhadnagy ismertette a vándorkiállításon látható ruhák történetét és a szabómester, Tóth István életéről is szót ejtett. Kiemelte, hogy a kiállítás a korhű egyenruhák mellett nemesi viseleteket és a jelenleg is forgalomban lévő díszegyenruhákat egyaránt tartalmaz. A ruhaköltemények, a Tapolcai Rendőrkapitányságról érkeztek a városba és egy hónapon keresztül lehet őket megtekinteni. A kiállított darabokat Tóth István veszprémi szabó mester készítette, aki egyenruha-szabászatával a magyar kulturális értékek megmentését, átörökítését tartja szem előtt.

A Méteres Szabóság által készített egyenruhákból állandó kiállítást a pápai Eszterházy-kastélyban és a várpalotai Thury-várban láthatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!