Ajka

2015.09.15. 17:28

Mit akar az erőművel a város?

Ajka - A helyi hőerőmű környezetszennyező tevékenységének a megszüntetése szerepel egyetlen napirendi pontként a szerdán reggel nyolc órakor kezdődő rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Penk Tímea

Schwartz Béla polgármester azt javasolja, hogy az önkormányzat minden jogi eszközzel lépjen fel a Bakonyi Erőmű Zrt. környezetszennyező tevékenységének megszüntetése érdekében, továbbá a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya hatósági eszközökkel szabályozza az erőmű és a Biomassza Kft. tevékenységét: egyetlen kazán se üzemeljen addig, amíg a filterek nem képesek a különböző anyagok teljes leválasztására, olyan tüzelőanyagokat és berendezéseket használjanak, amelyek mellett nem kerülhet a levegőbe pernye, szűkítsék a többletkibocsájtás megengedhető idejét.

Amennyiben a hatósági intézkedések nem vezetnek eredményre, az önkormányzat alternatív gázmotoros erőmű létrehozására kíván pályázati anyagot előkészíteni. A létesítendő új erőműnek kizárólagosan a távhőszolgáltatáshoz kapcsolódó energiaellátási feladatok ellátását kell biztosítania.

A határozati javaslat további pontjaiban a képviselő-testület feljelentést kíván tenni ismeretlen tettes ellen a pernyekibocsátás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!