Ajka

2015.09.08. 14:44

Tanácsokkal segítettek az álláskeresőknek

Ajka - Komplex segítségnyújtási programmal várták az álláskeresőket és a munkanélkülieket a Civil Házba, a Munkanélküliek, Álláskeresők és Segítők (MÁS) Veszprém Megyei Egyesületének önkéntesei. ,

Szántó Renáta

Az eseményen hasznos tippeket kaphattak az érdeklődők az önéletrajzíráshoz és az állásinterjú kommunikációjához is.

A civil szervezet két tanácsadója Kósa József és Zsömbörgi Zita reggel kilenc órától állt az érdeklődők rendelkezésére, ám az ingyenes programon kevesen vettek részt.

Kósa József munkatanácsadó
Fotó: Szántó Renáta

Kósa József munkatanácsadó lapunknak elmondta, hogy minden érdeklődővel személyesen foglalkoznak és egyéni megoldásokat kínálnak a jelentkezők képességeihez, végzettségéhez igazítva. Először regisztrálják rendszerükben az álláskeresőket, majd elbeszélgetnek velük a céljaikról, családi hátterükről, életükről és betegségeikről is. Sokaknál bevett gyakorlat, hogy eltitkolják, megváltozott munkaképességüket, holott ez nem hátrány a tanácsadás során. Az önkéntesek segíteni szeretnének, ezért fontosnak tartják az álláskeresők komplex megismerését.

Az ügyintézők kíváncsiak arra is, hogy a jelentkező miért nem talál állást. Ha az okokat sikerült közösen feltárni, továbblépnek. Önéletrajz- és motivációs levélmintákat adnak az álláskeresőnek, szükség esetén közösen elkészítik a jelentkező profilját. Segítséget nyújtanak az állásinterjúra való felkészülésben, mely magában foglalja a viselkedési és öltözködési szabályok átbeszélését. Végül a pályázó képességeinek megfelelő aktuális állásokat ajánlanak a környékről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!