Ajka

2015.09.09. 15:40

Tízperces döntések a rendkívüli ülésen

Ajka - Pályázatok benyújtási határideje és gördülő fejlesztési terv jóváhagyása miatt tartott rendkívüli képviselő-testületi ülést a város önkormányzata szerdán.

Penk Tímea

A mindössze tíz percig tartó ülésen a képviselők nyolc napirendi pontról döntöttek. A testület egyhangúlag támogatta az önkormányzati támogatásra vonatkozó soron kívüli igény bejelentését és a Jubileumi testvérvárosi találkozó című pályázat benyújtását, valamint a 2016-2030. évi gördülő fejlesztési terv jóváhagyását és a víziközmű vagyon vagyonértékelésének visszavonását. Ugyancsak ellenszavazat és tartózkodás nélkül engedélyezték két egyesületnek, hogy a nevében az Ajka helységnevet használhassa. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta a talajterhelési díjról szóló új rendelet megalkotását. Az ülésen elhangzott, hogy kedvezmények megállapítását, illetve a hátralékok csökkentését vagy részletfizetést az önkormányzat rendeletben szabályozhatja, előírva a csatornára csatlakozási kötelezettséget. Többségi szavazással módosították a város önkormányzatának költségvetését, illetve pályázat kiírását Mikes utcai ingatlanok együttes értékesítésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!