Ajka

2016.01.27. 17:05

Újratárgyalták az ajkai polgármester juttatásait

Ajka – Nem változtat a képviselő-testület Schwartz Béla polgármester tiszteletdíjának harmincszázalékos emelésén – döntöttek a keddi rendkívüli ülésen.

Penk Tímea

A Veszprém Megyei Kormányhivatal közszolgálati ellenőrzést tartott, amely kiterjedt a vezetői pozíciót betöltő tisztviselők munkakörére és juttatásaira, a polgármester, az alpolgármester, a jegyző illetményének megállapítására. Az ellenőrzést követően a megyei kormányhivatal észrevételezte, hogy a polgármester illetményének megállapítása során nem alkalmazható a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény azon része, amely szerint az államtitkár illetménye harminc százalékkal megemelhető.

Az ajkai testületnek január 31-éig kellett felülvizsgálnia a döntését, amelyet a képviselők jogszerűnek, a hatályos jogszabályokkal összhangban állónak tartottak. Az önkormányzati hivatal a képviselők elé tárta a Tatabányai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítéletét, amely elutasította a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal keresetét, így nem helyezték hatályon kívül az oroszlányi polgármester illetményéről szóló határozatot. Ennek alapján az ajkai képviselők is úgy ítélték meg, hogy a kormányhivatali érvelés nem helyes, és felülvizsgálati jogköre nem terjed ki az illetmény megállapításával kapcsolatos testületi döntésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!