Ajka

2016.06.20. 10:55

Évadzáró diákszínjátszók

Ajka - Tűzperformansz várta a közönséget az agorán, amellyel a Teleszterion Színházi Műhely látványosan zárta az évadot.

Penk Tímea

A művelődési központ színháztermében tartott két előadást Éles és gyors sikoly címmel a műhely. Ezt követően - a főként ajkai diákszínjátszókból alakult - drámás kör az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola csoportjaként mutatta be tűzszínházi előadását a város főterén. A tűzperformansz teljes egészében a diákok munkáját dicséri, a zenétől a koreográfiáig. A látványos és káprázatos, időnként veszélyesnek tűnő bemutatóra sokan kíváncsiak voltak.Komáromi Sándor drámatanár maga is ajkai diákszínjátszóként indult művészeti és közösségszervező szakmai útjára. Jelenleg Herczeg Diánával együtt dolgoznak a pécsi művészeti iskola drámatanáraiként, illetve a Teleszterion művészeiként. A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ József Attila utcai épületében alakítottak ki egy drámatermet, amelynek munkálatait helyi vállalkozók segítették.

Fotó: Györkös József

A drámatanár szerint nagy szükség van arra, hogy a gyerekek játékon keresztüli tapasztalással tanulhassanak az életről és a világról, hiszen fel kell dolgozni azokat a személyiségüket és sokszor teljes sorsukat is meghatározó impulzusokat, amelyek érik őket. Komáromi Sándor fontosnak tartja, hogy az önmagunkba és a tevékenységünkbe vetett hit valódi legyen, helyes önértékelésre épüljön, hiszen meghatározhatja életünket, és a körülöttünk élőkét is, hogy képesek vagyunk-e felülemelkedni a környezetünkön, a szociális hátterünkön, vagy akár a hátrányos helyzetünkön. Ez persze nem könnyű, de mindenképpen megéri a drámatanár szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!