Ajka

2016.10.15. 19:56

Tök jó muri volt a pénteki játszóház

Ajka - Tök jó muri címmel őszi játszóházat szerveztek a Nagy László szabadidőközpont gyermek és ifjúsági programszervezői október 7-én a szabadidőközpontban.

Tisler Anna

A délutáni foglalkozásra minden ajkai iskolából meghívtak egy alsó tagozatos napközis csoportot. Mint Horváth Ritától, az egyik foglalkozás vezetőjétől megtudtuk, minden évben megszervezik a programot.

Fotó: Tisler Anna

A kiállítóteremben négy asztalnál folyt a munka. Takács Endréné segítségével papírból könyvjelzőt készítettek a gyerekek. A fehér lapra előre famintát nyomtak rá. Viaszné Meicziger Katalin az ajtódísz készítését mutatta be, Nagy Balázs asztalánál tök mintás hűtőmágnes készült, Horváth Ritánál vászonból, drótból és papírból őszi dekoráció készült.

A csoport, amelyik minden állomáson végzett, az udvaron népi játékokkal folytatta a délutánt. A játékok közül néhány igénybe vette a logikát, még a felnőtt kísérők is hosszasan gondolkodtak, mire rájöttek a megoldásra.

Az egyik játéknál egy rúdra erősített fazékba kellett fakanállal beleütni a madzagon lógó műanyag csirkét. Voltak fa összerakós játékok, ügyességi feladatok. A kicsik jól szórakoztak a tökös napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!