Ajka

2017.03.05. 20:20

Száz köbméter tűzifa

Ajka - Száz hátrányos helyzetű családnak juttat el március közepéig egy-egy köbméter tűzifát a Polgári Összefogás a Városért Egyesület.

Tisler Anna

Fülöp Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, hogy a Fűts okosan! országos kampányhoz csatlakozva segítik a rászorulókat, valamint hívják fel a figyelmet a környezetkímélő tüzelési módokra. A program koordinátora Ravasz Tibor, aki hetek óta végzi a kiválasztással és a szervezéssel járó feladatokat. A munkát Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke segítette.

Fülöp Zoltán (jobbra) beszélt a Fűts okosan! programról Fotó: Tisler Anna

A programba bekerült családoktól azt kérték, hogy szállíttassák el az udvarukról az évente egyszer ingyen igényelhető lomtalanítás keretében az éghető hulladékot, a szemetet, a törött bútorokat. Az akcióval a szervezők azt kívánják elérni, hogy az érintett családok, amelyek egy részénél a szokatlanul hideg tél miatt már elfogyott a tüzelő, ne környezetszennyező hulladékokkal fűtsék otthonukat a fűtési szezon hátralevő heteiben. A szervezők a nehéz körülmények között élők számára nemcsak segítséget nyúj-tanak, hanem törekszenek a környezettudatos gondolkodás kialakítására. A program keretében 2,5 millió forint értékben osztanak ki jó minő-ségű tűzifát.

Az egyesület tagjainak tudomásuk van arról, hogy egy család használt ablakkereteket éget el a kályhában. A kereteken levő festék környezetszennyező, azonkívül a kályhát is tönkreteszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!