Ajka

2014.06.30. 15:51

Ügyes kezű táborozók Ajkán

Hatvan kreatív kisgyerek vett részt az ajkai kézműves táborban, amelyet a művelődési központ ifjúsági csoportja szervezett.

Penk Tímea

Viaszné Meinczinger Katalin és Horváth Rita évek óta szerveznek kreatív tábort gyermekeknek, amelyre akkora volt az érdeklődés, hogy az idén két turnust indítottak. Általános iskolások, főleg alsó tagozatosok érkeztek a csoportokba, hogy megismerkedjenek a bőr, a textil, a filc, a csipke, a papír, a fa és egyéb anyagok tulajdonságaival és felhasználási lehetőségeivel.

A gyerekek vágtak, varrtak, ragasztottak, dekupázsoltak; ceruzatartót, tolltartót, karkötőt, noteszt, meghívót, dobozt, táskát és illatzsákot készítettek, agyagcserepet, mécsestartót és csoki figurát díszítettek.

A délelőtti és a délutáni foglalkozás között arra is szakítottak időt, hogy ebéd után egy kicsit a szabad levegőn játszanak. A táborozók szerdán Sopronba és Bükre kirándultak, ahol kisvonatoztak, meglátogatták a csokiműhelyt és egy új játszóházat. A pénteki táborzáró délutánra a szülőket is meghívták. A gyerekek bemutatták munkáikat, elmesélték kézműves élményeiket és Németh Noémi közreműködésével együtt énekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!