Ajka

2013.12.13. 18:48

Ünnepség a hetvenéves ajkai erőmű tiszteletére

Ajka - Precíz, alapos munkával sikerült elérni azt, hogy 2020-2028-ig rendeződött a cég sorsa – hangsúlyozta Németh Frigyes, a Bakonyi Erőmű Zrt. vezérigazgatója pénteken este a cég fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a zsúfolásig megtelt művelődési házban.

Kovács Erika

A vezérigazgató köszöntőjét Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója olvasta fel a jubileumi díszelőadás előtt. Az ipartörténeti áttekintőben felidézte a cég működését, különösen a küzdelmes kezdetekre, a 90-es évek szervezeti változásaira, az integrációra, a privatizációra, a megújuló villamosenergia termelésre, a gázturbinás erőmű építésére. Az elmúlt évtizedek jelzik: hozzáértéssel, alkalmazkodással, változó körülmények között is talpon lehet maradni, amiben meghatározóak az elkötelezett dolgozók, akiknek az igazgatóság és a felügyelőbizottság nevében is köszönetet mondott. Ez alkalomból Wattok hetven esztendeje címmel könyvet is kiadtak 2000 példányban, amit Andrássy Antal szakújságíró írt és ajánlott a közönségnek. A kötet az ajkai erőműről, az egykori ajkai szénbányákról, a balinkai bányáról szól.

Andrássy Antal dedikálja az erőmű elmúlt hetven esztendejének emléket állító könyvét. Fotó: Andrónyi András

A kötetben levő ajánlásban Demján Sándor, a tulajdonos Euroinvest elnökeként – aki magát a fizikai és alkotómunka hívének nevezte – kiemelte, olyan cégről van szó, amely folyamatos megújulásával hét évtizede tesz példamutató tanúbizonyságot helytállásról, kitartásról. Története tükre az elmúlt évtizedek történelmi, társadalmi, gazdasági változásainak. A hetven év arról is szól, hogy az erőmű miként segíti, szolgálja a hozzá kötődő emberek és családok életét, biztonságát.

A születésnapon kitüntetéseket adtak át, majd dolgozóikat és családjaikat előadással lepték meg: Száll az ének címmel musicalt vitt színre a Pannon Várszínház társulata nagy siker kíséretében.

Megjelent Andrássy Antal gazdasági újságíró tizedik kötete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!