Állatvilág

2009.01.24. 03:30

Mátyás választotta Verát - A kutya fellökte az énekesnőt, kapcsolatuk így kezdődött

<b>Napló</b> - <em>Tóth Vera</em> nem tudta, mire vállalkozik, amikor tavaly nyáron igent mondott az egyik kereskedelmi csatorna felkérésére. Az volt a feladata, hogy más hírességekkel együtt népszerűsítse a gazdátlan kutyák örökbe fogadását. Arra azonban nem gondolt, hogy ő sem megy haza üres kézzel.

Varga Zsuzsa

- Nagyon nagy forróság volt azon a napon. Az eseményt egy kőbányai sporttelepen tartották, ahol szebbnél szebb kutyusok rohangásztak föl és alá. 

Élvezték a szabadságot, de még inkább próbálták elnyerni a látogatók kegyeit. Istenem, azok a tekintetek! Csak egy kutya tud úgy könyörögni a szemével  emlékezik Tóth Vera.


Tóth Vera nem tartozik a felelőtlen állattartók közé
(Fotó: Orosz Péter)

Egy idő után ő is elfáradt, leült a fűre pihegni, csevegni egy kicsit a többiekkel, amikor egy test hatalmas erővel a hátába csapódott. Az énekesnő majd frászt kapott az ijedtségtől, mert hirtelen nem tudta, hogy mi támadta meg. 

Nos, a fenevad a később Mátyás névre keresztelt boxer volt, aki csak játszott a többiekkel, s közben irányt tévesztett. Matyi érezte, hogy rosszat csinált, és bűnbánó arccal befészkelte magát áldozata ölébe. Onnan aztán egy tapodtat sem mozdult, tévedhetetlen ösztönére hallgatva minden bizonnyal megérezte, gazdira talált. 

Vera azonban nem tartozik a felelőtlen állattartók közé. Mivel rengeteg fellépése van és gyakran turnézik az országban, tudta, hogy nem lehet mindig együtt kedvencével. 

Ám azzal is tisztában volt, hogy a családjára mindig és mindenben számíthat. Így aztán, ha a gazdit feladatai hosszabb időre elszólítják otthonról, Tóth apuka veszi át Matyi őrzését. 

A családtagok persze eleinte fej- és nem farkcsóválva fogadták Vera döntését, hiszen az apának már van egy örökölt, azaz kikönyörgött terrierje kisebbik lányától, Gabitól.

Vera szinte csontig lesoványodva, már-már végzetesen alultápláltan vitte haza a hozzá került kutyát. Aki azóta az ő és az egész Tóth család gondos ápolásának köszönhetően gyönyörűen kigömbölyödött, fényes lett a szőre, s hihetetlenül magabiztossá vált. 

- Olyan kajla néha, egész estéken át elszórakoztat mindannyiunkat. Ilyenkor persze nevetünk rajta, ám Matyi önérzetes lény. Nem tűri, hogy csorba essék a becsületén, és hangos csaholással ad hangot nemtetszésének. 

Sőt, néha napokig sértetten viselkedik, ilyenkor a legkülönbözőbb rafinériákkal kell őt kiengesztelnem - vall Vera a kutyatartás nehézségeiről. Ezenkívül Mátyással nincs semmi gond, bohémsága és életvidámsága a gazdájára hajaz. 

Együtt nevetünk Verával azon, hogy állítólag kutya és gazdája egy idő után hasonlítani kezd egymáshoz. Az ő esetükben szerencsére csak a fent említett karakterparaméterek egyeznek. 

Matyi egyébként autós kutya, azaz tavaly nyáron sok helyre elkísérte a gazdáját. 

- Már első alkalommal a legnagyobb természetességgel bepattant a kocsimba, s némi szemlélődés után minden alkalommal végigaludta az utat. 

Hála istennek nem pszichésen sérült állat, bár azt nem tudom, mit élhetett át élete első hónapjaiban. Most azonban tökéletes biztonságban érzi magát, hiszen én is és a családom is úgy kezeli az állatokat, mintha gyerekek lennének - neveti el magát Vera. 

Abban megegyezünk, hogy Tóthéknál irigylésre méltó életük volt és van a négylábúaknak. A kutyáknak különleges érzelmi világa van. Nem véletlen, hogy az ember egyebek között épp ezt az állatot háziasította, s magához édesgette. 

- Sajnos nem mindenki ismeri fel ezt a kölcsönös egymásra utaltságot, pedig alig van más élőlény, amely olyan feltétlen szeretetre képes, mint a kutya - fejti ki Vera. 

Befejezésül arról faggatom, vajon a húgához hasonlóan ő is bevállalna-e egy dzsungeltúrát.  Csodálom a természetet, de inkább kívülállóként  ad egyértelmű választ a Megasztár első szériájának győztese.

- A kutya rendkívül gazdag érzelmi világgal rendelkezik  mondja az énekesnőMátyás bohém és életvidám, ebben gazdájára hasonlít, néha megsértődik, igazi egyéniség - vallja Vera


NÉVJEGY:Tóth Veronika

Született 1985. március 3-án Tapolcán

Családi állapota: hajadon

Karrierje: már gyerekként rengeteget énekelt, 16 éves koráig egy musicalstúdió tagjaként színdarabokban szerepelt és egy zenekar énekesnőjeként  rendezvényeken lépett föl
 
Áttörés: megnyerte a Megasztár első szériáját, országos ismertséget szerzett. Jelenleg népszerű, a szakma által is az egyik legtehetségesebbnek tartott énekesnő. Ez év elejétől üzletasszonyként is tevékenykedik, egy sztárkölcsönzőt működtet. Eddig három albuma jelent meg.

Csatlakozzon közösségi portálunk, az   klubjához, s mesélje el Ön is érdekes történeteit, töltsön fel fotót kedvencéről, s vitassa meg a gondokat más állatbarátokkal.

Kedvencek a ház körül rovatunkba beérkezett fotókból készült képgaléria megtekintéséhez kattintson IDE.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!