Állatvilág

2014.10.03. 11:15

Szása és a katonák

Veszprém – Szását, a szibériai tigrist fogadták örökbe pénteken az állatkertben az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ katonái.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a veszprémi székhelyű alakulatnál, hogy minden évben egy-egy közösen kiválasztott állat tartásához járulnak hozzá egy szerény adománnyal. 2011-ben egy pusztai sast, 2012-ben egy mosómedvét, míg tavaly egy kárpáti hiúzt fogadtak örökbe a Jókai utcai Sziklában szolgáló katonák, idén pedig Szására, a szibériai tigrisre esett az MH LVIK állományának választása. – Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is katonáink kezdeményezték az örökbefogadást, s közösen adták össze a mintegy 33 ezer forintos összeget. Örülünk, hogy ha csak egy ilyen aprósággal is, de hozzá tudunk járulni a veszprémi állatkert fenntartásához – mondta el a tigrisek ketrece előtt Szücs József mérnök ezredes, az MH LVIK parancsnoka, aki katonáival együtt érkezett pénteken az örökbefogadásra.

Szücs József parancsnok és Török László igazgató a tigrisek ketrece előtt (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Török László, az állatkert igazgatója kalauzolta őket a tigrisekig, ahol rövid előadást hallgathattak meg a látogatók közt is igen népszerű négylábúak életéről és mindennapjairól. Ezt követően az igazgató átadta Szücs parancsnoknak a támogatásról szóló emléklapot, az örökbefogadást hirdető táblát pedig az alakulat két katonája erősített fel a tigrisek ketrece előtt található korlátra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!