Állatvilág

2014.12.04. 15:30

Kimarad a téli álom az állatkertben

A télen sem pihennek a Veszprémi Állatkertben, ahol további fejlesztéseket terveznek tavaszig. Az állatok közül pedig jó pár ezalatt is látható.

Heffler Péter

A Veszprémi Állatkert látogatói legnagyobb számban a nyári meleg időben keresik fel kedvenceiket, ám az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a téli hideg beköszöntével is látogathatók a fagyérzékeny állatfajok, hiszen többek közt a zsiráfokat, a csimpánzokat is házukban, üvegfalon keresztül csodálhatják meg az érdeklődők az időjárástól függetlenül.

Az idén ősszel átadott elefántház három lakója, Dinkar, Nuka és Félix már otthonosan mozognak a számukra kialakított kifutóban, játékosságukat pedig sokan csodálják meg nap mint nap, a kifutót és a fűtött látogatói teret elválasztó vastag üvegfalon keresztül. Az elefántház átadásával sem állt meg azonban a fejlesztések sorozata Veszprémben.

Igen jó ütemben haladnak a fejlesztések, melyekről Török László, az állatkert igazgatója adott tájékoztatást.

- Jelenleg teszteljük az orrszarvú házat és a kifutót, ahol később az afrikai antilopok, zebrák és a szélesszájú orrszarvúk immár négytagú csapatát helyezzük el - mondta a veszprémi igazgató. - A vizes élővilágot bemutató projekten keretében megvalósuló külső és belső pingvinmedencét is feltöltöttük, a szakemberek véleménye alapján jól vizsgázott a víznyomáspróbán. A fókamedence mellett felállított látogatói tribünről a jövő tavasszal már megtekinthetőek lesznek azok az állatok, melyek érkezéséről még egyeztetünk az Európai Állatkertek Szövetségének vadasparkjaival - beszélt a jövő esztendőről, majd kitért egy másik fontos fejlesztésre. - A madárröpde-projekt madárházai már elkészültek, és az állatkertészek tervei szerint még idén megérkeznek az első őshonos szárnyas lakók Dél-Amerikából. Az ötezer négyzetméter alapterületű röpde tizenhat méter magas acél tartóoszlopainak felállítását a héten kezdjük el, majd január első felében érkezik meg Dániából a nyolcezer négyzetméternyi háló felszerelését koordináló speciális irányító csapat - tette még hozzá Török László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!