Állatvilág

2016.01.15. 15:21

Megmentették az éhhaláltól a boxer kutyát?

A csontsovány boxerről közösségi oldalon értesültem, ahová nekem bejelentést írtak a berhidai állatbarátok, valamint az ottani lakosok.

Kovács Erika

Ezzel egyidejűleg fordultak segítségért a helyi önkormányzathoz és a várpalotai Frakk Állatvédő Egyesülethez is – mondta el a Naplónak Szabó Éva várpalotai állatvédő. Mint felidézte, a helyi önkormányzat segítségével sikerült a gazda nyomára bukkanni, akivel az állatvédő egyesület felvette a kapcsolatot, és látva a csontsovány állatot, meggyőzte arról, hogy mondjon le önként a kutyáról.

Szabó Éva várpalotai állatvédő a megmentett kutyával
Fotó: állatvédők

– Antal Laura, az ajkai Vahur egyesület elnöke felajánlotta, hogy segít, és átveszi, illetve elhelyezi a kutyát, gondoskodik róla, mivel a várpalotai menhelyen telt ház van. Így a kutya igen rossz fizikai állapotban, kórosan soványan, alultápláltan, emlődaganattal a Vahur gondozásába került, ahol megerősödése után műtét vár rá, majd közösen a legjobb gazdit keresik meg neki – fogalmazott Szabó Éva, hozzátéve, a nyolcéves, szuka boxer barátságos, kedves állat, és első pillanattól kezdve nagyon hálás megmentőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!