Állatvilág

2016.07.06. 18:35

Szomjaznak a házi kedvenceink - Nagyon ügyeljünk a nyári forróságban az állatok megfelelő gondozására

Adjunk friss vizet, árnyékot házi kedvenceinknek a nyári hőségben - javasolta Farkas Zsuzsa, a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesület elnöke.

Kovács Erika

- Ugyanúgy érzik a szomjúságot, a hőséget, mint az ember. Aki nem képes rá, ne tartson állatot, vagy ha élete úgy alakul, hívja az állatvédőket, ne hagyja, hogy az állat szenvedjen! - összegezte a legfontosabbat Farkas Zsuzsa, aki párjával, Kovács Gáborral együtt az ország egyik legjobb menhelyét működteti. Amit ők tesznek, minden gazdinak javasolják, aki otthonában állatot tart. - A vizet gyakran cseréljük a menhelyen a nyári melegben, ügyeljünk arra, hogy ne legyen üres az itatótál - szögezte le Zsuzsa. Mint mondta, mindegyik állatnak van lehetősége arra, hogy fürödjön valamilyen alkalmatosságban, ők külön beszerezték például a lavórt és a használaton kívüli fürdetőket, mert ezek kiválóan alkalmasak arra, hogy az állatok hűtsék magukat a forróságban. Minden kifutóban van erre lehetőség, naponta kétszer ki tudnak menni oda a négylábúak, sokan azt is élvezik, hogy hosszú ideig állhatnak a vízben, úgy hűtik magukat.

Megmentett kutyák fürdőznek a hőségben a menhelyen
Fotó: Vackoló Állatvédő Egyesület

Zsuzsa arról is beszélt, hogy ők a kenneleket is hűtik, hideg vízzel locsolják fel naponta többször is, amikor a kutyák kint tartózkodnak. Az állatok étvágya is megváltozik a melegben, kevesebbet esznek, de fontos, hogy a lustábbak is egyenek rendszeresen. - Korán reggel, illetve késő este etessük őket, ahogy sétáltatni is ekkor érdemes! - tanácsolta. Autóban egy percre se hagyjuk a kutyát, mert ez végzetes lehet számára. Zsuzsa adott esetben a nyírást is javasolta nyárra. A macskák átalusszák a meleg napokat, az ő vízigényük nem nő, de a friss vizet, ételt, árnyékot nekik is biztosítsuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!