Vörös panda és rénszarvasok érkeztek a Veszprémi Állatkertbe

Ismét új lakókkal bővült a Veszprémi Állatkert, ahol a szakmai munka nem áll meg a zárva tartás ideje alatt sem. Az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram keretében megérkezett Hollandiából Binti, a kis pandahölgy, valamint két rénszarvas Németországból.

Molnár Sándor

Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

Optimista becslések szerint napjainkban kevesebb mint 10 ezer kis panda él a vadonban. A vörös macskamedve vagy kis panda a ragadozók rendjének macskamedvefélék családjába tartozó egyetlen ma élő faja.

Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

A Himalája térségében honos faj fennmaradását élőhelyének csökkenése és feldarabolódása fenyegeti legnagyobb mértékben, ezért rendkívüli fontossággal bír az állatkertek közvetlen részvétele e veszélyeztetett és egyedülálló faj megmentésében. A megyeszékhelyen immár 10 éve láthatók kis pandák, amelyek az állatkert legkedveltebb lakói közé tartoznak.

Fotó: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

Továbbá két rénszarvassal is gazdagodott a veszprémi állatállomány. Ők a tavaly átadott új kifutó népszerű rénszarvascsapatának bővítése céljából érkeztek a duisburgi zoo-ból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!