Állatvilág

2009.02.14. 04:01

Kyra, a rácalmási családtag - Kocsis Erzsébet kisgyerekként még tartott a kutyáktól

<b>Napló</b> - Az 1994-es Eb legjobb játékosa lett, az all star csapat tagja, egy évvel később pedig a világ legjobb kézilabdázónőjének választották. <em>Sáriné Kocsis Erzsébet</em> 1999 nyarán búcsúzott az aktív játéktól, azóta sportvezetőként dolgozik.

Horog László

Férjével neveli két gyermekét, valamint kutyáját, Kyrát. Győrben nőtt fel, panelben, mosolyogva meséli, gyerekként nagyon félt a kutyáktól. Aztán Dunaújvárosba költözött, az acélgyári együtteshez igazolt, ahol megismerkedett férjével, Sári Árpáddal, aki szintén kézilabdázni jött a piros-fehérekhez Vácról.  


Kocsis Erzsébet lányával, Barbarával, kisfiával, Bennivel és a szintén családtag kutyával, Kyrával. Az alomból hét esztendeje egyetlen kutyus született,  megkaptuk ajándékba 
(Fotó: archív)

- Újvárosban éltünk, baráti kapcsolatba kerültünk egy sportszerető, rácalmási családdal, akik alaszkai malamutokat tenyésztettek. Sok időt töltöttünk náluk, s nagyon megszerettük ezt a nagyszőrű, északi  fajtát, amit szánhúzásra használnak - mondja Kocsis Erzsébet, akit a sportágban Böbeként ismer mindenki.  

Az alomból véletlenül született egyetlen kutyus hét esztendeje, megkaptuk ajándékba. Közben Rácalmásra költöztünk, s fél évvel később úgy döntöttünk, Nordi mellé keresünk még egy társat. Elég sokat vagyunk távol, ezért a barátainktól beszereztünk még egy malamutot. Egy lányt, Kyrát. 

Kocsis Böbe öt éven át ügyvezetője volt az újvárosi női együttest működtető gazdasági társaságnak, nemrég lejárt a szerződése, mostanság technikai vezetőként dolgozik a csapatnál. 

A férje a fiúknál jelenleg ügyvezet, évekkel ezelőtt technikai vezetőként ténykedett. - Amikor a fiam, Benni megszületett, azt mondtam a páromnak, immár hattagú a család, három fiú és lány, lévén én a két malamutot is családtagként kezeltem. 

Most már csak öten vagyunk, Nordi öt hónappal ezelőtt elhunyt. Megállt a szíve, hiába vittük kórházba, nem tudták megmenteni. 

A halála nagyon megviselt mindannyiunkat, akkor azt mondtuk, nem lesz másik kutyánk. Ám nemrégiben úgy döntöttünk, a szuka, Kyra mellé kell egy társ, ezért rövidesen vásárolunk egy malamut kant. Vörös szőrűt szeretnénk. Nagytestű, kedves, aranyos állatok.

A két gyerek, Barbara és Benni imádja a kutyákat, utóbbi velük nőtt fel. Előbbi pedig gyakran futott velük a település határában. 

Tíz éve abbahagytam a versenyszerű sportolást, az edzéseken már nem vettem részt, viszont reggelente eljártam futni a kutyákkal. Később a lányom, Barbara is csatlakozott hozzánk, Rácalmás határában 810 kilométert tettünk meg. 

Néhány éve megszűntek a kocogások, egy nagytestű, elég veszélyes eb megtámadott bennünket az egyik falubeli háziállata, s bár Nordi és Kyra megvédett bennünket, annyira megijedtünk, hogy azóta nem kalandozunk a környéken.

A nagylány, Barbara mozgásigényét a kézilabdacsarnokban amúgy is kielégíti, az ősszel bemutatkozott a Dunaferr élvonalbeli, női együttesében. 

Az ificsapat oszlopának számított,  s mivel a felnőttegyüttest működtető gazdasági társaság súlyos anyagi krízisbe került  sztárok sora hagyta el , ezért fiatalokkal töltötték fel a keretet. 

- Mint minden szülő, én is elfogult vagyok a lányommal, szerintem ügyes, sokra viheti. Óriási boldogságot jelentene, ha szóhoz jutna a felnőttválogatottban. 

Igazi sportcsaládba született, a férjem tíz évet játszott az élvonalban. Barbi imádja a kézilabdát, ami nem is csoda: négy hónapos terhes voltam vele, ám még sportoltam, fontos bajnoki meccseken léptem pályára. 

Barbara ötévesen már ott volt a világbajnoki döntőn, amit a dél-koreaiakkal vívtunk Bécsújhelyen. Emlékszik a meccsre.

Benni szeptemberben kezdi az általános iskolát, édesanyja szerint sajnos nem számít talentumnak egyetlen sportágban sem. 

Egyelőre úszik és teniszezik, ígérete szerint ősztől megismerkedik a kézilabdával, illetve annak gyermekek által űzött válfajával, a szivacslabdával.  


Névjegy:Sáriné Kocsis Erzsébet


Született: 1965. 03. 11-én Győrben
 
Magasság: 170 cm

Súly: 65 kg

Csillagjegye: halak

Családi állapota: férjezett, húsz éve kötött házasságot Sári Árpáddal, két gyermekük született, Barbara 18 éves, Roland Benni pedig 6 esztendős

Klubjai: Győri ETO KC (1975-1987), Dunaferr SE (1987-1999)

Sikerei: olimpiai bronzérmes (1996), vb-ezüstérmes (1995), Eb 4. helyezett (1994), BL-győztes (1999), KEK-győztes (1995), EHF-kupa győztese (1998), kétszeres bajnok (1998, 1999), kétszeres Magyar Kupa-győztes (1998, 1999), a világ legjobb kézilabdázója (1995)
 
Csatlakozzon közösségi portálunk, az   klubjához, s mesélje el Ön is érdekes történeteit, töltsön fel fotót kedvencéről, s vitassa meg a gondokat más állatbarátokkal.

Kedvencek a ház körül rovatunkba beérkezett fotókból készült képgaléria megtekintéséhez kattintson IDE.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!