Kisállatok őrangyalai

2019.03.06. 11:00

Mindenkinek adnak egy második esélyt a pápai állatmentők

Noha a mentett állatok számát tekintve általában az őszi időszak az egyik legkiugróbb, a tavasz is bőven ad tennivalót az állatvédőknek.

Polgár Bettina

Forrás: pixabay.com

Murai Lajosné, a pápai Második Esély Állatmentő Csoport vezetője elmondta, jelenleg 20 kutyának és 19 macskának ad otthont a menhelyük. Megjegyezte, a cicákat tekintve pozitívum, hogy az utóbbi két hétben hatot is örökbe fogadtak. Mint mondta, nagyon támogató hozzáállást tapasztalnak a helyiek részéről, hiszen sokan adományokkal járulnak hozzá az állatvédők munkájához, emellett a segítő kezek is mindig jól jönnek. Főleg olyan önkéntesre lenne szükség, aki rendszeresen, hetente legalább két nap vállalásával be tudna segíteni a menhelyi munkába, az állatok gondozásába és a takarításba, illetve esetenként az állatorvoshoz szállításban is részt venne.

– Fontos lenne figyelmet fordítani a felelős állattartásra, az ivartalanításra, hogy minél kevesebb kóbor állat kerüljön az utcára – hangsúlyozta a Második Esély Állatmentő Csoport vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!