Alsóörs

2013.07.28. 16:48

Halászlét főztek a Sirály parkban

Jó móka volt a halászléfőző piknik a csapatoknak és azoknak is, akik nem főzni, hanem kóstolgatni és szórakozni mentek el szombaton délután az alsóörsi Sirály parkba.

Varga Ibolya

A tizennégy csapat tagjait Hebling Zsolt polgármester köszöntötte a verseny kezdetén, örömmel állapította meg, hogy ebben az évben is vállalkoztak a főzésre, a ételeik bemutatására a helyiek és az itt nyaraló vendégek is. A verseny napján a téren helyi borokat, finom falatokat és emléktárgyakat is lehetett vásárolni.

 

Klement László a Füstölgők csapatban a bevált receptet használta (Fotó: Stiger Ádám)



Az elkészült ételeket értékelő zsűriben helyet kapott Göröcs János, az Újpesti Dózsa legendás labdarúgója, aki hatvankétszer ölthette magára a válogatottak mezét. A vendéglátó szakmát képviselte Kirchner László szállodatulajdonos, Maurer István mesterszakács, Perger József, a Bakonygaszt igazgatótanácsának elnöke és Punk Ferenc, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség éttermi alelnöke.

Az első helyezést Molnár Zoltán Dunai halászlé csapata szerezte meg, a második lett az alsóörsi Zorba a görög II, a harmadik pedig a Baksai András fémjelezte Halasi halasok elnevezésű csapat. Különdíjat kapott a sült keszegéért a helyi Bertók Franciska és Nagy Veronika.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!