Alsóörs

2014.05.31. 17:45

Pörkölt minden módon

Alsóörs - Huszonegy csapat részvételével, nemzetközi mezőnnyel zajlott a község hagyományos pörköltfőző versenye a szombati falunapon.

Győrffy Árpád

Az Alsóörsi színes csokor című rendezvény programja illeszkedett a címhez. A indításként a helyi sportegyesület íjász szakosztálya tartott bemutatót, Hebling Zsolt polgármester megnyitója után pedig a Veszprém-Bakony Táncegyüttes lépett fel nagy sikerrel. Közben az ételek is elkészültek, amik között a pörköltek szinte minden fajtája fellelhető volt. Sőt olyan babból készült, cserepekben főzött sokác étel is, ami igazán csak az alapanyagokból férne a pörköltek közé.

Dr. Horváth Péter a sokác babos pörkölt készítését mutatja az érdeklődőknek (Fotó: Győrffy Árpád)


A Búzásiné Gurdon Viktória vezetésével működő ötfős zsűri az első díjat a református általános iskola Tanuló vezetők csapata, a másodikat a Csókás Péter vezetésével működő Bogrács ördögei csapat, a harmadikat a Szalay Gellért vezetésével főző Öntöde nevű csapat nyerte. Hajas Gyula csapata pedig különdíjat nyert főztjével. Az önkormányzat anyagi támogatásával készített ételeket a közönség is megkóstolhatta. Akinek esetleg nem jutott, azok az óvodai konyha dolgozói által főzött százötven adag pörköltből kárpótolhatták magukat. 

Az eredményhirdetés után a Sirály Nyugdíjas Egyesület adott vidám műsort, majd az Apostol együttes koncertje és a Tibor T-Boy zenekar retro tánczenés utcabálja zárta a hatalmas érdeklődés mellett megtartott, jó hangulatú rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!