Alsóörs

2015.04.29. 17:46

Ígéretes kilátások - kilátót avattak Alsóörsön

Alsóörs - A településnek még soha nem voltak ilyen jó kilátásai-mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő a Somlyó-hegyi kilátó avatásán. Az építmény új turisztikai célpont lehet.

Prevics Éva

Először csak a kilátó lábáig merészkedtek a látogatók, aztán az edzettebbek a legtetejére is felsétáltak. Az építményre sokan voltak kíváncsiak már a megnyitón is.

Egyedülálló panorámát nyújt a 20 méter magas rekordidő alatt épült kilátó a Somlyó-hegyen.

A korábbi életveszélyessé vált fakilátó helyett épült. Ezzel, már két kilátó is van Alsóörsön, hiszen a Csere-hegyen már korábban létesült egy. A kilátó a nyugalmat, békét fejezi ki, vagyis a biztonságot és a szilárdságot - mondta a magasles átadásán beszédében Hebling Zsolt polgármester.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő, államtitkár a kilátó lábánál humorosan megjegyezte az összegyűlt tömegnek, hogy Alsóörsnek még soha nem voltak ilyen jó kilátásai, mint most. Hozzátette, reméli ez is egy újabb vonzerőt ad majd a településnek. Kiemelte: bárhol is jár az országában, ha szóba kerül Alsóörs, mindenki megjegyzi, hogy reméli mielőbb el tud látogatni a településre. A képviselő bízik benne, hogy idén nyáron is sokan érkeznek a Balaton-parti településre. Szerinte ez a fejlesztés azonban nemcsak a turistáknak, hanem az itt élőknek is jó programot ad, hiszen lélegzetállító panoráma tárul a kiránduló szeme elé a magasban.

Kontrát Károly elmondta azt is: Alsóörs folyamatos fejlődését és gyarapodását mutatja az is, hogy hamarosan átadják az új polgármesteri hivatalt épületét is.

A beszédek után Kontrát Károly képviselő és a Somlyó 2002 Erdőbirtokossági Társulat elnöke, Pásztor Ferencné vágta át a nemzeti színű szalagot, átadva ezzel a kilátót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!