Baba

2009.01.13. 03:23

Napló gyermekemnek XXV.

Megint este van, és alszol már, szegény drágám, kínoz téged két fránya fogacska is, még sosem voltál ilyen nyűgös, mint az elmúlt pár napban! De persze ez nem állhatja útját az én gyönyörű, okos, és hihetetlenül ügyes nagyfiamnak!

Deák Dóra

Bármivel, és mindennel képes vagy játszani, imádod a labdákat, és a felállok, és leszórok mindent, amit érek játékot. Mostanában fürdéskor legszívesebben egy csempére cuppantós kosárlabdahálóval, és a hozzá való három  pont Zsozsómaroknyi  spriccelős labdával játszol. 

Ma rájöttél, hogy nem csak alulról tudod kiszedni a bezsákolt lasztikat, hanem felülről is megy, talán könnyebben is; lelkesen gyakoroltad, és úgy öt perc után már profi módon lopkodtál a hálóból. Boldogan mutattad fel az újabb és újabb fogást, édesapának is.
 
Természetesen a szokásos kamikaze módon; amióta rájöttél, hogy egyedül is meg tudsz állni a lábadon, kapaszkodás nélkül, néha egész egyszerűen elengedsz mindent, és hajrá - jó esetben elkap valaki, ha eldőlsz , ami még igen könnyen megy - rosszabb esetben totty; már nagyon ügyesen esel, a legritkább esetben ütöd meg magad. 

Legrosszabb esetben persze kopp, és üvöltés, de szerencsére ez ritka, és hamar meg lehet vigasztalni Téged.

Bizony, vége a nyugalmas leteszlek, és ott maradsz időszaknak, elindultál, és eljutsz bárhová: a kanapé és a dohányzóasztal mellett végigoldalazva át a fotelhoz, onnan a pult mellett, kukucs a konyhába. 

Laposkúszás a konyhaszekrényig; ha szerencséd van  és figyelmetlenek a szüleid, akkor ajtónyitogatás, fiókhúzogatás  némi ujjbecsípős visítással, ha nincs, marad a krumplizás. 

Bár mostanában huncut vagy, nem is annyira a konyha érdekel, hanem a szórakozás: hátranézel a vállad fölött, figyelek-e, és úgy indulsz el, várva, hogy a bokádnál fogva visszahúzzalak; nagyon élvezed, és boldogan kacarászva provokálod ki az ismétlést.

Ó, és már elérkezett az idő - kissé mintha korán lenne, nem?-, amikor viszed a slusszkulcsot - egyelőre hál' istennek még csak azt, bár az autók is nagyon érdekelnek. 

Valamiért rettentően rákattantál erre az egy kulcsra, folyton megszerzed, és diadalittasan tömöd a szádba, miközben lelkesen csorgatod a nyáladat. A többi is bejön - természetesen még véletlenül sem a neked szerkesztett, speciális, fertőtlenített cucc kell, hanem a koszos kulcscsomó, ami épp a zárban járt.

Mindeközben be nem áll a szád, megállás nélkül gügyögsz, gyakorlod, hogy láámpa, abda, apa, minden más meg abba - én is többek között. 

Rengeteget bohóckodunk napközben, folyton megy a kukucsolás, a séta, vagy négykézláb üldözlek végig a lakáson, hogy megfoglak, te pedig gurgulázó nevetéssel, kúszva menekülsz. Percről percre fejlődsz, én pedig csak ülök és bámullak.

 Nagyon szeretlek, Kisfiam!

 Anya

A Gyermekszoba on-line képgalériát IDE kattintva érheti el. 

A Gyermekszoba rovatunkban megjelent cikkeket IDE kattintva olvashatják. 

Az ENTEO közösségi portálunk Gyermekszoba klubjához IDE kattintva csatlakozhat.  


 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!