Badacsonytomaj

2014.05.23. 18:00

Badacsonyi jubileum

Badacsonytomaj - Tíz évvel ezelőtt nyilvánították várossá a Balaton-parti települést. A jubileum alkalmából az önkormányzat közös ünneplésre hívta a lakosságot.

Szijártó János

Az Egry művelődési házban Krisztin N. László polgármester köszöntötte a résztvevőket, köztük külön Gulyás Gergelyt, a parlament alelnökét. Beszédében emlékeztetett a tíz évvel ezelőtti nagy eseményre, amikor Badacsonytomaj neve alatt három, önmagában is szép, értékes település Badacsonyörs, Badacsonytomaj és Badacsony egyesült. Közülük Badacsony a borvidék névadó központja, kirándulási úti cél, az innen származó nemes bor hazája. A tomaji településrész adja a mindennapok szolgáltatásait, itt működik az óvoda, az iskola, a tűzoltóság, itt van az egészségház, a bank. Bada- csonyörs a nyugalom szigete, amely vörös kőzetével látszólag elkülönül a másik két településrész bazaltjától, mégis inkább kiegészíti, színesíti az összképet.

Krisztin N. László polgármester köszönetet mondott az elődöknek azért, hogy megteremtették a várossá válás feltételeit (Fotó: Szijártó János)

- A várossá nyilvánítás igénye az elődök eredményeinek tiszteletén, a ma élők hitének, szorgalmának megfogalmazásán alapuló, az eljövendő generációk érdekében meghozott döntés, a városi cím odaítélése pedig a szűkebb és a tágabb környezet megelőlegezett bizalma - hangsúlyozta a polgármester, visszautalva a tíz évvel ezelőtti döntésre. Gulyás Gergely arról szólt, hogy a városi rang elismerés, lehetőség és kötelezettség is egyben. Ezzel együtt úgy vélte, hogy az itt élők különösen szerencsések, hiszen az egyedülálló szépségű hegy lábánál, a Balaton partján élhetnek.

Az ünneplés a teljes hétvégét átszövi, szombaton és vasárnap is színes programokkal várnak minden érdeklődőt a sportpályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!