hetedhét badacsony

2017.10.28. 09:30

Sajttal és borral csábították a vendégeket Badacsonytomajra

Ősszel is lehet sok vendéget vonzó szabadtéri programot szervezni a strandon. Ezt bizonyította az első ízben életre hívott Sajt- és borünnep is.

Tóth B. Zsuzsa

A sült sajtfalatkák pillanatok alatt elfogytak a strandon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Hetedhét Badacsony programsorozat egyik eseménye, a fonyódi szervezésnek köszönhető, a Sajt és bor ünnepe jó ötletnek bizonyult. A badacsonytomaji strandon több százan voltak kíváncsiak a Balaton háziasszonya, Madarász Ildikó finom sajtételeire és főzési tanácsaira. A közönség segítségével az interaktív gasztroshow keretében sajtgolyók és sajtfondü készült, délben pedig nótaszó és operett-slágerek sora csalogatta a közönséget a strandra. A gyerekeket várta a Kiskanál főzőtanoda, ahol kis kuktákat is avattak.

A sült sajtfalatkák pillanatok alatt elfogytak a strandon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Délután Poór Péter énekelt, és Somogyi Zoltán Max gasztroblogger elárulta, hogy egyszerűen is lehet ételt készíteni érlelt tehénsajtból és fűszerkeverékből. Serpenyőben, zsírpapíron sütötte ropogósra a reszeltsajt-kupacokat, amelyeket saját kézműves, mexikói fűszerkeverékével ízesítette a kóstolgatók örömére. A sajtot három héten át érlelte török kori pincéjében. Hangsúlyozta, hogy nem kell „műanyagot” enni, hanem laktató és egészséges, hazai tejből készült sajtot, visszatérve az itthon készült alapanyagokhoz, ételekhez. Krisztin N. László polgármester elmondta, hogy az elmúlt években kialakult egy badacsonyi prog-ramsorozat, amely attól lett idén egy kicsit érdekesebb és bővebb, hogy mivel 30 éve nyerte el a város a Szőlő és bor nemzetközi városa címet, és a képviselő-testület az idei évet a badacsonyi szőlő és bor évének nyilvánította, megerősítették korábbi programja-ikat. Azok mellett jelentek meg újak is, mint a Sajt és bor ünnepe.

- Szeretnénk, ha az elő- és utószezonban sem lennének hűtlenek hozzánk a turisták, így merült fel a sajt és bor ünnepének az ötlete – mondta és invitált mindenkit az év hátralevő rendezvényeire is. November 11-én az újbor ünnepe lesz, majd 25-én az Összeröffenéssel zárják az évadot. A sajt és bor ünnepe a művelődési házban Csepregi Éva koncertjével és bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!