Balatonakali

2015.09.20. 18:00

Halnap és búcsú Balatonakaliban

Balatonakali - Minden évben szeptemberben rendezik meg a település búcsúját, ezúttal egy plusz nappal megspékelve, ahol a hal kapta a főszerepet.

Kekk Sára

Már szombat reggel elkezdődtek a programok Balatonakaliban, hiszen reggel nyolckor foglalhatta el helyét az a negyvenkét nevező, akik a Balatonakali és Vidéke Sporthorgász Egyesület által rendezett búcsúi sporthorgász-versenyen indultak. A több, mint 460 tagot számláló egyesület mindig igyekszik hozzátenni a balatonakali programokhoz, így most sem elégedtek meg a verseny lebonyolításával. Miután átadták a fődíjat az egyetlen ponty kifogójának, Bánó Zoltánnak, aki szintén az egyesület tagja, a horgászok és a foglyul ejtett halak átköltöztek a Művelődési Ház udvarára, ahol a kemencénél a legkülönbözőbb halas fogások készültek, természetesen a hal sütésének fortélyairól is sokat meséltek közben a szakácsok.

De nem csak a halról szólt a nap, igazából mindenki rátalált arra, ami számára egy jó hangulatú búcsúhoz kell. A Művelődési Ház udvarán a kézműves csokik, szörpök, ékszerek és ajándéktárgyak mellett népi körhintával, arcfestéssel, lufikkal, sajtlabirintussal, csirkepofozóval és trambulinnal várták a játékdélutánon a legifjabbakat.

Persze az ételek sem maradtak érintetlenül, délután négy óra körül már elkészültek az első fogások, így a horgászok megkezdték a kóstoltatást. Bár a program kicsit megcsúszott, ez senkit sem zavart, hiszen mindenki jóllakottan nézhette meg a Balatonakali Modern Tánc Csoport produkcióját, melyet a New Rocking együttes egész estét betöltő műsora követett.

Természetesen a hagyományokhoz hűen a búcsúi istentisztelet sem maradhatott el a településen, vasárnap délelőtt tíz órakor a katolikus templomban tartották meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!