Balatonalmádi

2011.11.30. 08:38

Nyolc évtized képekben

Balatonalmádi - A Pannónia művelődési központ adott helyett a közelmúltban Polniczky József: Káptalanfüred évtizedei képekben 1930-2000 című frissen megjelent könyve bemutatójának.

Halmos György

 A kötet tulajdonképpen a tíz évvel ezelőtt megjelent, szintén a káptalanfüredi településrészről szóló könyv második része. Amíg az előző főleg a szövegre helyezte a hangsúlyt, utóbbi a képekre, a kötet 90 százaléka fénykép.
 
- Tulajdonképpen azok a fotók kerültek be a második kötetbe, amelyek az elsőből hiányoztak - mondta a szerző a bemutató alkalmából rendezett beszélgetésen, amit Fábián László vezetett. Elhangzott az is, hogy Káptalanfüred egykor Alsóörshöz, az pedig Zala megyéhez tartozott. A szerző elmondta, hogy szülei Győrben éltek, ő Káptalanfüreden, az ott lévő nyaralójukban született, ez motiválta a helytörténeti gyűjtésre.

- A képek összegyűjtése vesződséges munka volt, összességében körülbelül egy évet töltöttem azzal - mondta a szerző, aki hozzátette:  Gyenge Valéria, Kanadában élő olimpikontól kapott fotók a legérdekesebb történetűek, hiszen a világ másik feléről érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!