Balatonalmádi

2011.11.16. 06:26

Új elképzelések a közművelődésben

Balatonalmádi - A veszprémi mintája nyomán, viszont jellegében más, méretében kisebb utcazene-fesztivál szervezése szerepel többek között a Pannónia Művelődési Központ nemrégiben újraválasztott igazgatójának tervei között.

Halmos György

Bati János, akit október végén további három évre bíztak meg a művelődési központ vezetésével, elmondta: a régi, bevált városi programhelyszínek mellett újabbakban gondolkodnak. Ilyen lehet például az egykori Tulipán Szálloda előtti tér, ahol tánctalálkozót rendeztek nyáron, a visszajelzések pedig nagyon pozitívak voltak. Az igazgató hozzátette, hogy az épület homlokzatával, mint ahogy az a legutóbbi testületi ülésen is elhangzott, valamit tenni kell, mert a felújított főteret nagyon elcsúfítja. Körvonalazódik egy utcazene-fesztivál lehetősége is, ami természtesen nem a jelentős költségvetéssel évek óta nagy sikerrel működő veszprémi konkurenciája lenne, csak elnevezésében hasonlítana. Bati János megemlítette, hogy több helyszín is elképzelhető a konceteknek, így például a strand, a sóhajok hídja, illetve a belváros mellett külső területek is. Természetesen a régi, bevált vendégcsalogató rendezvények is megmaradnak, sőt az igazgató a civil szervezeteket ösztönzi, hogy jelentkezzenek újabb ötletekkel, vagy hozzanak létre olyan programokat, amelyekbe a Pannónia partnerként betársulhat.


 
- Folytatódik a nagy sikerű Almádi Pódium programsorozat, nagyon sok olyan színész, művész él a megyében, akit szeretnénk bemutatni - hangsúlyozta az igazgató. Hozzátette, régi álma, hogy a strandon nagykoncertek legyenek, ennek persze anyagi oldalon jelentős kiadásai vannak, de szerinte önfenntartóak lehetnének ezek a rendezények, sőt a bevételből más programokat is finanszírozhatnának. Szeretnék még a szomszédos városok bemutatkozóját megrendezni,  illetve a Pannónia motorok gyűjtőinek egy nyári találkozót szervezni.

- A gazdasági helyzet miatt az emberek egyre kevesebbet költenek  kultúrára, de azt hiszem, hogy a maga műfajában, legyen az komolyzenei koncert vagy stand-up comedy, az értékes műsorokra továbbra is lesznek vevők - vélekedett az igazgató.

Bati János szólt arról is, hogy nagyon jól és aktívan működik a vörösberényi művelődési ház, ahol népszerű és sokak által látogatott programokkal várják az almádiakat. A Pannónia és a vörösberényi központ összesen harminc csoportnak ad helyet a baba-mama klubtól a néptáncfoglalkozáson keresztül az idősek klubjáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!