Balatonalmádi

2012.03.07. 08:39

A világutazó kalandjai

Balatonalmádi - Az évek óta az Egyesült Államokban élő, balatonalmádi kötődésű földkerülő hajózó, Kopár István volt a Pannónia Művelődési Központ vendége az elmúlt napokban.

Halmos György

Lehet úgy is fogalmazni, hogy a sportember családias hangulatú előadást tartott, a személyére kíváncsi érdeklődők mellett több barátja, családtagja és sporttársa is jelen volt a filmbemutatóval egybekötött könyvajánlón. A Kihívás című könyv szerzője elmondta, hogy elkészült a könyv második kötete Kihívás II, a Szilas-pataktól a Connecticut folyóig címmel, ami hamarosan nyomdába kerül, és várhatóan a tavaszi könyvvásár idején jelenik meg.

A szerző elmondta, hogy Rákospalotán a Szilas-pataknál nőtt fel, ott töltötte gyerekkorát, míg a Connecticut folyó első olvasmányaiból, az indiánkönyvekből köszön vissza. Megjegyezte, hogy nagyobbik lánya most a folyó közelében él.

Kopár István nevéhez nemcsak az első magyar szóló földkerülés fűződik, de olyan rendkívüli sportteljesítmény is, mint Hongkong Challenge megnyerése 1997-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!