Balatoncsicsó

2015.05.19. 12:47

Pünkösd csodája

„Mi van ma? Mi van ma? Piros pünkösd napja. Holnap lesz, holnap lesz a második napja ” - dalolták felszabadultan, jókedvűen kisgyermekek és szüleik a minap a Nivegy-völgyben.

Napló-információ

A lányoknak, édesanyáknak színpompás virágokból, a fiúknak meg fűzfavesszőből, fehér virágokból fontak szebbnél-szebb koszorút. Körjátékokkal, mondókázás, énekszó közepette értek fel a zöldellő dombra, ahol az óvodások pünkösdi próbát tettek. Minek utána pedig azt mind kiállták, az óvónénik pünkösdi (királlyá) lovaggá ütötték, virágszirom-esővel ünnepelték őket.

Orvos-Nagy és Szilák Emma pünkösdi koszorúban
Fotó: Németh F. Bernadett

Így készül minden évben a veszprémi Csillagvár Waldorf Óvoda a családokkal a pünkösdre.

Mert ünneptől-ünnepig élünk, az évszakok körforgásábban így lelünk kapaszkodót. Így tanulják meg gyermekeink az ünnepre készülődés fontosságát, a várakozás örömét, s tapasztalják meg a beteljesedő csodát. Még ha apró csodák is ezek, amik régi versikékben, dalokban vannak elrejtve; ott vannak a patakparti szabad nyargalásban, a gurulásban a domboldalról, a döcögő nevetésekben. Együttlétekben. Szeretetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!