Balatoncsicsó

2015.12.03. 15:25

Fontos korszerűsítés a balatoncsicsói iskolában

Balatoncsicsó - Új radiátorokat, kazánokat kapott az iskola, a diákok pedig egy hangulatos közösségi térben tölthetik a délutánokat.

Heffler Péter

Jelentős korszerűsítésen esett át a balatoncsicsói Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, melynek többek között a fűtésberendezését cserélték ki nemrégiben.

- Tavaly március tájékán végleg felmondták a szolgálatot a radiátorok, és közel tizennégy fok volt az osztálytermekben - kezdte Horváthné Simon Marianna igazgatóhelyettes. - Szükségessé vált a fűtésrendszer korszerűsítése, amire szerencsére nagyon sok segítséget kaptunk. A munkálatok augusztusban kezdődhettek meg, és az őszi szünetre be is fejeződtek. Az új csöveknek, kazánoknak, radiátoroknak köszönhetően megszűnt az iskolában, hogy az épület egyik végében négy-öt fokkal hidegebb van, most már mindenhol ugyanannyi a hőmérséklet. Továbbá felszerelésre került egy napkollektor is, valamint a diákoknak egy nagyon hangulatos közösségi teret is sikerült kialakítani - tette még hozzá az igazgatóhelyettes a fejlesztésekről, amiket Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár, országgyűlési képviselő támogatásának köszönhet az iskola.

Itt egyébként mini biliárd-, csocsó-, ping-pong asztal, darts gép, társasjáték áll a diákok rendelkezésére, akik a délutáni tanulószoba idején így egy kicsit oldottabb légkörben babzsákokon, párnákon ülve várhatják ki a fél négyes kicsöngetést. A közösségi élet amúgy is igen példás a Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, ugyanis Horváthné Simon Marianna igazgatóhelyettes elmesélte, hogy a jelenleg is futó elemgyűjtési programban - melyben a gyerekek pontokat gyűjthetnek a bevitt elemekért, akkumulátorokért cserébe, amit aztán értékes ajándékokra válthatnak - a múlt évben az egyik kisdiák egy budapesti osztálykirándulásra való pontot serénykedett össze társainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!