Balatonederics

2017.01.14. 11:58

A tudatos vásárlásért

Balatonederics – A Bors Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetségének tudatos fogyasztással kapcsolatos, Láss a polcok mögé című fotókiállítása a település iskolájában várja az érdeklődőket.

Tóth B. Zsuzsa

– Mindannyian fogyasztók vagyunk, nap mint nap vásárolunk, és „szavazunk” pénzünkkel egy-egy termékre. Tudatos fogyasztóként jó lenne, ha igyekeznénk megfontolni vásárlásainkat, keresnénk a helyi beszerzési forrásokat, a friss, szezonális élelmiszert. Ebben próbál segítséget nyújtani a fotókiállítás, amely jövő április végéig 12 helyszínen  mutatunk be – mondta a különleges tárlat megnyitóján  a  Dr. Nagy Endre Általános Iskolában a Nők a Balatonért Egyesület vezetője, Szauer Rózsa és a helyi csoportvezető, Horváth Mariann. Mint Kapitányné Sándor Szilvia, a Magyar Természetvédők Szövetsége programvezetője mondta,    fontos lenne, hogy minél több üzletben jelenjenek meg az ökológiai gazdálkodásból, vagy méltányos kereskedelemből  származó termékek.

A balatonedericsi iskolában nyílt tárlat segítséget ad a tudatos vásárláshoz, fogyasztáshoz

Fotó: Somlainé Jeney Szilvia

A bevásárlóközpontok térnyerésével párhuzamosan sokan keresik a régi ízeket, hagyományos élelmiszereket, a termelői piac hangulatát is. Szeretnénk, ha a kiállítás nyomán sokan kedvet kapnának a kertészkedéshez, vagy  hogy kilátogassanak a helyi termelői piacra – tette hozzá Szauer Rózsa.  A kiállításon  a látogatók megtudhatják azt is, hogy mennyire tudatos fogyasztók. A vándorkiállítás utazik az ország különböző helyeire, hétfőtől Balatonalmádiban a Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!