Balatonfüred

2011.12.21. 08:28

Hullócsillag születik

Balatonfüred - Anyagilag és lelkiekben is rendkívüli sikerrel zárult a Széchényi szakképző iskola karácsony előtti jótékonysági akciója.

Győrffy Árpád

Az intézményben nagy hagyományuk van a hasonló megmozdulásoknak, egy évvel ezelőtt például a vörösiszap-katasztrófa által  sújtott települések megsegítésére szerveztek jótékonysági előadás-sorozatot, vásárt az iskola diákjai, dolgozói.

Az idei akciót november közepén hirdette meg az iskola tanára, Lukács Judit, hogy segítsenek azoknak a városban és környékén élő, nehéz sorsú gyerekeknek, akiknek a nevét az általános iskoláktól kapták, másokat pedig az iskola diákjai javasoltak. Első lépésként kallódó ötforintosokból gyűjtöttek össze mintegy tízezer forintot. Két héten át zajló jótékonysági sütivásárt is szerveztek, amin vállalkozó szellemű lányok, anyukák süteményeit árusították, hogy a befolyt pénz ugyancsak a közösbe kerüljön. Közben gyűjtötték a már megunt, feleslegessé vált, de használható játékokat, könyveket, valamint a karácsonyi édességeket, kellékeket. A fiúk pedig 16 csapat részvételével jótékonysági focit szerveztek.



 Az akció zárásaként tartották meg a Hullócsillag születik című rendezvényt, amelyen az iskola tanárai léptek fel vidám és komoly produkcióikkal.   Lukács Judit elmondta, hogy az elmúlt egy hónapban a tanárok és más felnőttek mellett összesen mintegy háromszáz gyerek vett aktívan részt a nemes munkában. Ennek eredményeként hozzájárulhatnak mások szép ünnepéhez. 

 
Pizzázásra gyűjtött pénzből kerekítettek

A játékok, könyvek és más tárgyak mellett a különböző akciókkal összesen 97 ezer forintot gyűjtöttek össze. Amikor Lukács Judit az egyik osztályban beszámolt az eredményről, két tizedikes diák, Vígh Csaba és Both Imre kiegészítette a pénzt a pizzázásra gyűjtött háromezer forintjukkal, hogy kerek legyen az összeg.
Az ajándékokból és a pénzből 35 gyereknek teszik szebbé az idei karácsonyt a jótékony széchényisek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!