Balatonfüred

2012.03.27. 11:59

Dumavölgy Balatonfüreden?

Nagyvázsony - A Dumavölgy-Humorvár rendezvényt idén nem Nagyvázsonyban rendezik meg - közölte lapunkkal a település polgármestere.

Varga Domokos Péter

Vigh-Krupla Orsolya elmondta, az eseményt szervező Dumaszínház Kft. hónapokkal ezelőtt tárgyalást kezdeményezett a kastélyszállóval arról, hogy idén a Zichy kastély területén rendeznék meg a Dumavölgy 10 napos előadásait. Ennek az volt az oka, hogy a vár előtti terület kicsinek bizonyult a rendezvény lebonyolításához. A polgármester úgy értesült, hogy a két fél között létrejött szóbeli megállapodás ellenére írásbeli megállapodás nem született, mert sem a Dumaszínház, sem a kastélyszálló üzemeltetői nem kívántak a falu belső vitáiban részt venni.
 
A színház állásfoglalása szerint új helyszínt keres a rendezvénynek, szerkesztőségünk információi szerint ez Balatonfüred lesz.
 
A Dumavölgyből a községnek bérleti díj formájában bevétele származott, valamint jelentős maraketingértéket is képviselt  mondta el kérdésünkre a polgármester.
 
Idén a Művészetek Völgye takarékos módon valósul meg, információink szerint csak öt napig tart, és Kapolcs mellett csupán Taliándörögdöt érinti. Nagyvázsony megpróbál ebben az időszakban kapcsolódni a Völgy programjaikhoz és törekszik arra, hogy nyáron több rendezvényt is bonyolítsanak. A Kinizsi várban május 12-én rendezik meg a  várnyitó Májusi vigasságokat. A nyár folyamán több, turisztikai vonzerőt is jelentő kulturális rendezvényt tartanak, például a Pannon Várszínház két előadását is fogadják.

A Kinizsi vár is felújítja állandó programjait, új lovagi tornát és népi játékokat szerveznek. Az augusztus 20-25 között zajló Tájkerékpár Világbajnokság házigazdája ugyan Veszprém lesz, de a 22-i középtávú versenyt Nagyvázsonyban rendezik, amelyen körülbelül 500 versenyző vesz majd részt.

- A további programjaink egyelőre az ezekre benyújtott pályázatok sikerességétől függnek - számolt be a nyári kulturális tervekről Vigh-Krupla Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!