Balatonfüred

2014.05.01. 17:20

A legfontosabb esztendők

Elballagtak a középiskolák végzősei, sokaknak véget ért a diákélet.

Győrffy Árpád

Az egy életen át tartó tanulás, a személy, a személyiség továbbfejlesztése biztosíthat hosszú távon sikert, kapták útravalóul a végzős diákok a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskolában a szerdai ballagáson.

A Pannonhalmi Bencés Apátság fenntartásában működő intézményben öt osztály 98 nyolc diákja köszönt el a társaiktól, tanáraiktól. Az érettségit adó szakközépiskolai osztályokban hetvenketten végeznek, két osztályban mezőgazdasági, egyben pedig rendészeti szakkal bővítették az általános tananyagot.

Viszt Rebeka (balról), Szentkirályi-Tóth Kornél (osztályfőnök), Keszthelyi Alexandra, Pardi János, Pados Regina és Tóth Gyula (Fotó: Győrffy Árpád)

Az egyik szakmát tanuló osztályban hegesztők szereznek szakmunkásbizonyítványt, a másik diákjai a korábban megszerzett érettségivel parképítő-fenntartó technikusok lesznek. Szigethi Csaba igazgató azzal búcsúzott a végzősöktől, hogy eddigi életük talán legfontosabb évei teltek el az iskolában, ez idő alatt lettek azok az emberek, akiknek most szembe kell nézni az élettel. Beszéde végén reményét fejezte ki, hogy az iskola használható tudást és tartást tudott adni a végzős diákoknak, akiket ötévente mindenképpen visszavárnak.

Köszöntötte a ballagó diákokat Michael Seiferling, az iskola szakoktatási partnercégének, a TLC Kft.-nek ügyvezetője is. Az igazgató bejelentette, hogy a végzős hegesztő osztály minden sikeresen vizsgázó tagját új munkatársukká fogadják, és a jövőben is ilyen jó szakmai együttműködést remélnek az iskolával.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!