Balatonfüred

2014.06.02. 17:24

Élmények, kalandok a Balaton környékén

Balatonfüred – Bemutatták a Balaton – Új utak, friss élmények című útikönyvet.

Balla Emőke

A szerző, Zsiga Henrik az élmények, a kalandok, a rendezvények felől közelítette a régiót. 2013-ban sok, a régió iránt elkötelezett helyi civil szervezet, önkormányzat és vállalat kapcsolódott be abba a projektbe, amely a Balaton belföldi népszerűsítését tűzte célul. A projekt vezetését a Kalliopé Kiadó vállalta. A Balaton – Új utak, friss élmények című útikönyv az egyéves közös munka első gyümölcse.Az újszerű kiadvány személyes hangvétellel, humorral, elragadtatással, észrevételeket téve mesél a térségről. A kiadvány 12 mikrorégióra osztja, azokon belül településekre bontja a Balaton vidékét. Az útikönyv szerzője, Zsiga Henrik az élmények, a kalandok felől közelítette a régiót, így sok állatpark, barlang, kirándulóhely, strand, kalandpark, étterem, hotel, falunap és fesztivál kapott helyet a könyvben. Az olvasók képet kapnak a balatoni szállásokról, programokról, az őszi szezonról, a helyi gasztronómiáról.

Az útikönyv első kiadását követően megkezdődnek a bővített kiadás munkálatai, újabb desztinációkat térképeznek fel. Tematikus balatoni útikönyvek készítését is tervezik, amelyek közül elsőként a Balaton kerékpárral című kötet lát majd napvilágot, jövő év tavaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!