Balatonfüred

2014.08.12. 16:05

Mindenkié lesz a zánkai futballpálya

Új sportlétesítménnyel, egy kivilágított műfüves futballpályával gazdagodott Zánka iskolája és vele a falu lakossága is.

Győrffy Árpád

Bicskei Balázs, a kivitelezést végző vállalkozás vezetője hétfőn adta át a pályát a beruházást lebonyolító Magyar Labdarugó Szövetség (MLSZ) műszaki ellenőrének, Breinich Miklósnak, Horváth Lajos iskolaigazgatónak, Filep Miklós polgármesternek és az iskolát fenntarttó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) járási igazgatójának, Szabó Lajosnak. A 29 nap alatt elkészített létesítmény 12x24 méteres műfüves grund pálya, 3x2-es kapukkal. Palánk és labdafogó háló veszi körbe, nyolc darab reflektor világítja meg. A palánkon kívül viacolor burkolat fogja körül a területet, amin kívül kerítés van, hogy a pálya zárható legyen.

Bicskei Balázs (balról) Filep Miklós. Breinich Miklós, Horváth Lajos és Szabó Lajos az átvételnél (Fotó: Győrffy Árpád)

Bicskei Balázs elmondta, hogy a 30-35 centiméteres kőágyra épített pálya puhaságát a gumigranulátummal megszórt műfűszőnyeg és az alatta lévő homokréteg biztosítja. A pályát kéthetente át kell kefélni egy speciális kefével. Évente egyszer átfogó karbantartást kell végezni rajta, ilyenkor a „fűszálakat” stabilizáló gumigranulátumot is pótolni kell. Ha ezeket mindig rendben elvégzik és persze megfelelően használják, akkor garantálható a tervezett 15 éves élettartam.

Mint Breinich Miklóstól és Filep Miklóstól megtudtuk, a bruttó 15,8 millió forintos beruházás 70 százalékát az MLSZ finanszírozta pályázati forrásból, 4,8 millió forintot pedig az önkormányzat tett hozzá. A község vállalta a karbantartást is. Ezért az iskolások és óvodások mellett a helyi sportegyesület tagjai és a falu lakói gyakorlatilag korlátlan használati jogot szereztek 15 évre a pályára. Igaz, ehhez még ki kell dolgozni egy használati szabályzatot. Felmerült az is, hogy a pályát egy a kerítésen belül kialakítható acélszerkezetes, műanyagülőkés lelátóval egészítik ki. A lelátó befogadóképessége 25 és 150 fő között választható. A megvalósítást az önkormányzat finanszírozná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!